ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Ανελκά

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Ανελκά

Ο Νικολά Ανελκά σε μπελάδες καθώς κατηγορείται ότι πανηγύρισε με τον κρυφό ναζιστικό χαιρετισμό "κενέλ". Πώς δικαιολογήθηκε ο ίδιος μέσω twitter, εμπλέκοντας τον Ομπάμα!

Επέστρεψε φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά μέχρι και το ματς του Σαββάτου με την Γουέστ Χαμ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει. Τελευταία φορά μάλιστα που είχε βάλει γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, ήταν τον Αύγουστο του 2011 σ' ένα ματς με την Τσέλσι απέναντι στην τωρινή του ομάδα.

Και αντί σήμερα το θέμα συζήτησης να είναι τα 2 γκολ που σημείωσε ο Νικολά Ανελκά με την Γουέστ Μπρομ στη χθεσινή ματσάρα (3-3), όλοι μιλάνε για τον αμφιλεγόμενό του πανηγυρισμό στο πρώτο τέρμα.

Με το ένα χέρι τεντωμένο προς τα κάτω και το άλλο να ακουμπά χιαστί το μπράτσο του, κάνοντας δηλαδή το λεγόμενο "κενέλ", ο Γάλλος επιθετικός κατηγορείται ότι εκδήλωσε τα αντισημιτικά πιστεύω του εντός του γηπέδου.

Η εν λόγω κίνηση θεωρείται ο κρυφός ναζιστικός χαιρετισμός και εκφράζει το μίσος για τους Εβραίους. Καθιερώθηκε από τον Γάλλο κωμικό Ντιεντονέ Εμπαλά, ο οποίος στη διάρκεια της πορείας του έχει συνδεθεί με το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας και με ορισμένες ισλαμιστικές οργανώσεις.

"Ο χαιρετισμός ήταν απλά μια ειδική αφιέρωση στο φίλο μου, κωμικό Ντιεντονέ", δικαιολογήθηκε μέσω twitter ο Ανελκά μόλις διαπίστωσε τον σάλο που έχει ξεσπάσει.

Στο παρελθόν μάλιστα έχει φωτογραφηθεί μαζί με τον Ντιεντονέ κάνοντας αυτό τον χαιρετισμό. Και δεν είναι ο μόνος. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ έχει κάνει το ίδιο.

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Ανελκά
Σάλος με τον πανηγυρισμό του Ανελκά

Λίγο μετά το πρώτο tweet, ο Ανελκά πόσταρε μια φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα, θεωρώντας ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάνει το ίδιο μαζί με την Μπιγιονσέ και τον Jay-Z.

Τελικά τα έκανε χειρότερα, καθώς αυτή η χειρονομία είναι από το τραγούδι "Dirt off the Shoulder" του Jay-Z. Οι απαντήσεις κάτω από την φώτο στο twitter δεκάδες, με τις ηπιότερες να αναφέρουν: "Δεν είναι το ίδιο ηλίθιε".

Σάλος με τον πανηγυρισμό του Ανελκά

"Ο πανηγυρισμός του δεν έχει να κάνει τίποτα με όσα του καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι αηδίες", δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός τη Γουέστ Μπρομ, Κιθ Ντάουνινγκ, υπερασπιζόμενος τον παίκτη του.

Ωστόσο ο λόγος πλέον ανήκει στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που ξεκαθάρισε ότι θα ερευνήσει άμεσα το ζήτημα. Και εάν όντως αποφανθεί ότι ο Ανελκά χαιρέτισε ναζιστικά, αναμένεται βαριά καμπάνα για τον Γάλλο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ