ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάκι: "Μαραντόνα ή Ντι Στέφανο, όχι ο Μέσι"

Σάκι: "Μαραντόνα ή Ντι Στέφανο, όχι ο Μέσι"

Ο Άριγκο Σάκι αναφέρθηκε στο ερώτημα που ταλανίζει τους Αργεντινούς για τη θέση του Λιονέλ Μέσι στην ιεραρχία του ποδοσφαίρου και ήταν κάπως επιφυλακτικός...

Ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου αυτή τη στιγμή, αλλά όχι στην ιστορία του αθλήματος, ονόμασε τον Λιονέλ Μέσι ο Αρίγκο Σάκι. Ο 70χρονος προπονητής μίλησε στην εφημερίδα "La Nacion" και αναγνώρισε την αξία του του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, αλλά την περιόρισε στο σήμερα...

"Είναι ο πιο καλός παίκτης στον κόσμο" εξήγησε ο Σάκι, αλλά "όχι ο καλύτερος από κάθε άποψη. Δεν είναι ο κορυφαίος που υπήρξε ποτέ".

Η τοποθέτηση του Σάκι προκάλεσε απορίες και ρωτήθηκε εάν θεωρεί τον Μέσι ως τον καλύτερο Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Ούτε αυτή την τιμή επιφύλασσε ο άλλοτε προπονητής της "σκουάντρα ατζούρα", θεωρώντας πως "ο Μαραντόνα και ο Ντι Στέφανο είναι οι δύο σπουδαιότεροι. Διαφορετικοί, μεταξύ τους. Ο Ντιέγκο ήταν πιο ταλαντούχος, όμως ο Αλφρέντο ήταν πανταχού παρών".

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Μέσι να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής, εξήγησε: "Πλέον, δεν έχει ψευδαισθήσεις. Πιστεύω πως θα αλλάξει το μυαλό του, επειδή έχει ένα χρέος στην Αργεντινή. Πρέπει να επιστρέψει, η χώρα δεν αντέχει να χάσει τον καλύτερο της. Τι του λείπει; Ένα ξεχωριστό παιχνίδι".

Φυσικά, δεν μπορούσε να λείψει η ερώτηση για το αντίπαλο δέος του Μέσι, τον Κριστιάνο... "Ο Ρονάλντο είναι ένας υπόδειγμα επαγγελματία. Δεν έχει το ταλέντο του Μέσι, αλλά είναι πραγματικά σπουδαίος" απάντησε διπλωματικά ο Σάκι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ