ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

O καλύτερος αριστερός μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Κάρλος, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την εθνική Βραζιλίας, αλλά και τα "ελληνικά" πλάνα του.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος, καλύτερος αριστερός μπακ όλων των εποχών και νυν τεχνικός της Σίβασπορ στην Τουρκία, μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr από το "Şükrü Saracoğlu" της Κωνσταντινούπολης για τη "σελεσάο", την Εθνική Ελλάδας, θέτοντας εαυτόν ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση από ελληνική ομάδα.

Η κάμερα του Sport24.gr βρέθηκε στο "Şükrü Saracoğlu" για το φιλικό μεταξύ των εθνικών Βραζιλίας και Τουρκίας και συνάντησε τον Ρομπέρτο Κάρλος την ώρα που έπαιρνε τη θέση του στα δημοσιογραφικά θεωρεία για να σχολιάσει την αναμέτρηση για λογαριασμό της βραζιλιάνικης τηλεόραση, SportTV.

O νυν τεχνικός της Σίβασπορ και πρώην ποδοσφαιριστής των Παλμέιρας, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Κορίνθιανς και Ανζί ξεκαθαρίζει στην κάμερα του Sport24.gr ότι η εθνική Βραζιλίας είναι η καλύτερη στον κόσμο και πάντα το φαβορί, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"
EMPICS SPORTS PHOTO AGENCY

"Η Εθνική Βραζιλίας είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα του κόσμου, έχει τους 20 ή 30 (ανάλογα πόσοι είναι στην αποστολή) καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και πάντα είναι το φαβορί, με όποια ομάδα κι αν παίζει, σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει."

Η εθνική Βραζιλίας προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του Μινεϊράζο και τη βαριάς ήττας από την αντίστοιχη της Γερμανίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταβαίνοντας στη νέα εποχή του Ντούνγκα. Ποιο είναι το απαραίτητο στοιχείο για τον Ρομπέρτο Κάρλος, που μετρά 11 γκολ σε 125 συνολικά συμμετοχές και ένα Μουντιάλ (αυτό του 2002) με τη ''σελεσάο" για την επαναφορά της "καναρίνια" στην κορυφή του κόσμου; Δείτε τι λέει ο Βραζιλιάνος στην κάμερα του Sport24.gr

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

"Νομίζω ότι ήταν ορθή η επιλογή του Ντούνγκα για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Βραζιλίας. Το σημαντικό για τη "σελεσάο" είναι να ξεχάσει την ήττα από την εθνική Γερμανίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στη χώρα και να συνεχίσει μπροστά. Η θέση της εθνικής Βραζιλίας είναι στην κορυφή του κόσμου."

O Ρομπέρτο Κάρλος βρέθηκε στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παρακολούθησε από κοντά μερικά παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Μέσα από το φακό του Sport24.gr βγάζει το καπέλο στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, αποδίδοντάς του τη μεταμόρφωση προς το καλύτερο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

"Είδα την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου είχε γενικά μία καλή εικόνα. Αλλά και ατομικό επίπεδο, είδα καλούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι ο προπονητής που είχατε στο Μουντιάλ, κατάφερε να αλλάξει την εικόνα που είχαμε για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας προς το καλύτερο."

Ο RC, είναι τώρα τεχνικός στη Σίβασπορ αλλά όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να δουλέψει σε κάποια ελληνική ομάδα, απάντησε στο φακό του Sport24.gr ότι είναι ανοιχτός να έρθει στην Ελλάδα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων για το ποδόσφαιρο.

Ρομπέρτο Κάρλος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"
© AP

"Αρχικά, έχω να πω ότι έχω λίγη εμπειρία σαν προπονητής και κάθε μέρα κερδίζω σε εμπειρία. Η θητεία μου στη Σίβασπορ θεωρώ ότι θα μου ανοίξει τους δρόμους και σε άλλα πρωταθλήματα, όπως αυτά της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο, οι Έλληνες φίλαθλοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και είναι σίγουρο, ότι θα ήθελα να δουλέψω στο μέλλον σε μία ελληνική ομάδα."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ