ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρανιέρι: ένας Sir και εκτός γηπέδων!

Ρανιέρι: ένας Sir και εκτός γηπέδων!

Η Ιταλία και όχι μόνο υποκλίνεται στον Κλάουντιο Ρανιέρι. Οι γείτονες απένειμαν στον τεχνικό της Λέστερ το "Premio Bearzot" και εκείνος με τη σειρά του δώρισε το ποσό που συνόδευε το βραβείο στο Ίδρυμα Μποργκονόβο για τη μάχη του κατά του ALS. Διαβάστε το story.

H 9η Μαΐου 2016 είναι μία ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στον Κλάουντιο Ρανιέρι καθώς ήταν η σειρά του να παραλάβει (μετά από τους Πραντέλι, Ματσάρι, Μοντέλα, Αντσελότι και Αλέγκρι) το βραβείο "Έντσο Μπεαρτζότ", βραβείο που έχει θεσπιστεί από το 2011 και μετά και δίνεται σε Ιταλούς προπονητές για επιτυχίες τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Ρανιέρι δεν είχε φέτος αντίπαλο στη "μάχη" για την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση καθώς κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα στην Premier League με την Λέστερ, με τον 64χρονο Ιταλό τεχνικό να καταφέρνει πάντως να συγκινήσει άπαντες με μία ευγενική χειρονομία του.

Αυτή είχε να κάνει με την κίνησή του να δωρίσει το ποσό των 5.000 ευρώ (που συνοδεύει το βραβείο) στο ίδρυμα "Stefano Borgonovo Onlus", με τους ανθρώπους του οργανισμού να δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της Πλευρικής Αμυοτροφικής Σκλήρυνσης, αρρώστιας που είναι γνωστότερη στον ιατρικό κόσμο ως ALS.

Ο λόγος που επέλεξε ο Ρανιέρι να πάνε εκεί τα χρήματα έχει να κάνει με το γεγονός πως γνώριζε προσωπικά τον Στέφανο Μποργκονόβο, άλλοτε άσο των Φιορεντίνα και Μίλαν που έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουνίου 2013 σε ηλικία 49 ετών χτυπημένος από αυτή τη σοβαρή πάθηση.

Spada / LaPresse
03-04-2009 Brescia
Brescia v Milan per la Sla
Nella foto:Borgonovo
©Spada / LaPresse
03-04-2009 Brescia
Italian soccer, friendly macht Brescia vs Milan for the Sla 
In the photo: Borgonovo
Spada / LaPresse 03-04-2009 Brescia Brescia v Milan per la Sla Nella foto:Borgonovo ©Spada / LaPresse 03-04-2009 Brescia Italian soccer, friendly macht Brescia vs Milan for the Sla In the photo: Borgonovo LAPRESSE

"Η πρωτοβουλία αυτή από τον τεχνικό της Λέστερ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη αλλά και τιμή για μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που θυμάται εμάς αλλά και την μάχη πού έδωσε ο πατέρας μου", δήλωσε η αντιπρόεδρος του ιδρύματος και κόρη του Στέφανο Μποργκονόβο, Αλεσάντρα, η οποία μίλησε μάλιστα για το θαύμα του Ρανιέρι στην Λέστερ.

"Πέτυχε κάτι το ξεχωριστό που δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς. Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να κατακτήσει την Premier League αλλά το κατόρθωμά του δείχνει πως ο Ρανιέρι είναι εξαιρετικός τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Τα αποτελέσματα μιλούν καθαρά. Η επιλογή του για τη δωρεά στο ίδρυμά μας, δείχνει επίσης και τις ευαισθησίες του εκτός γηπέδων απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα".

Ρανιέρι: ένας Sir και εκτός γηπέδων!

Από την πλευρά του, ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του κατά τη βράβευσή του στη Ρώμη και ερωτηθείς για το ποδοσφαιρικό θαύμα που πέτυχε με την Λέστερ, δήλωσε: "Ειλικρινά δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι πετύχαμε. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, εκείνους που με ψήφισαν για να πάρω το βραβείο και τους ποδοσφαιριστές μου.

Ξεκινήσαμε με στόχο τη σωτηρία και έγινε αυτό που έγινε... δεν είναι εύκολο να πάρεις ένα πρωτάθλημα στην Αγγλία αλλά το πρώτο μου σκουντέτο το πήρα με την Κάλιαρι (σ.σ. άνοδος στη Serie A) και αυτό δεν το ξεχνώ. Τον Μπεαρτζότ δεν τον έχω γνωρίσει αλλά εάν μου λένε πως βλέπουν σε εμένα το πνεύμα του Μπεαρτζότ, αυτό με γεμίζει υπερηφάνεια".

Claudio Ranieri (D) con il presidente del Comitato Promotore di Roma 2024 nel Salone d'Onore del Coni indossano la coccarda di Roma 2024 durante la cerimonia di premiazione dell'allenatore del Leicester vincitore del Premio Enzo Bearzot organizzato dall'US Acli, Roma, 9 maggio 2016.  ANSA/UFFICIO STAMPA COMITATO PROMOTORE 2024 ++ NO SALES, EDITORIAL USE ONLY ++
Claudio Ranieri (D) con il presidente del Comitato Promotore di Roma 2024 nel Salone d'Onore del Coni indossano la coccarda di Roma 2024 durante la cerimonia di premiazione dell'allenatore del Leicester vincitore del Premio Enzo Bearzot organizzato dall'US Acli, Roma, 9 maggio 2016. ANSA/UFFICIO STAMPA COMITATO PROMOTORE 2024 ++ NO SALES, EDITORIAL USE ONLY ++ ANSA

Παραδίδοντας το βραβείο στον Ρανιέρι, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, εξέφρασε την ευχή "να κερδίσει ο Ρανιέρι και ένα Μουντιάλ ως προπονητής" ενώ ο επικεφαλής της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλαγκό, δήλωσε πως "ο Ρανιέρι απέδειξε πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα" και τον ευχαρίστησε "εκ μέρους όλου του ιταλικού αθλητισμού".

Ο Ρανιέρι δίπλα στον Στέφανο Μποργκονόβο που έδωσε για χρόνια τη μάχη για τη ζωή:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ