ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέθανε ο Μακέι

Πέθανε ο Μακέι

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Σκωτσέζος πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβ Μακέι που έπασχε από Αλτζχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον. Η φωτογραφία που τον έκανε διάσημο.

Ο πρώην Σκοτσέζος ποδοσφαιριστής Ντέιβ Μακέι απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Ο Μακέι ήταν ένας παθιασμένος αμυντικός και το 1969 είχε ψηφιστεί ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος στην Αγγλία. Ο Τζορτζ Μπεστ τον είχε χαρακτηρίσει ως: " Ο πιο σκληρός παίκτης που έπαιξα αντίπαλος και σίγουρα ο πιο γενναίος".

Γεννήθηκε το 1934 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Χαρτς. Κέρδισε όλους τους εγχώριους τίτλους με τις "καρδιές" και ως αρχηγός της πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1958. Εκείνη την χρονιά η Χαρτς σημείωσε 132 γκολ και δέχτηκε 29 δημιουργώντας νέο ρεκόρ στη Βρετανία!

Ο θρυλικός προπονητής της Τότεναμ Μπιλ Νίκολσον πείστηκε για την αξία του και εισηγήθηκε την απόκτηση του το 1959 με το ποσό των 32.000 λιρών. Δημιούργησε δίδυμο στην άμυνα με τον Ντάνι Μπαντσφλάουερ και η Τότεναμ το 1961 έγινε η πρώτη ομάδα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο που κατέκτησε το νταμπλ στην Αγγλία. Συνολικά, ο Μακέι, έπαιξε σε 318 ματς με την Τότεναμ και εκτός από το πρωτάθλημα κατέκτησε επίσης, τρία Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1959, πήρε μεταγραφή στην Ντέρμπι (1968-71) του Μπράιαν Κλαφ και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Σουίντον (1971-72). Το 1958 ήταν στην αποστολή της Σκωτίας για το Μουντιάλ που διεξήχθη στην Σουηδία. Την σεζόν 1974-75 ως προπονητής της Ντέρμπι την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πέθανε ο Μακέι

Η διάσημη φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 1966, όταν ο Μακέι αντέδρασε στο σκληρό τάκλιν του Μπρέμνερ, πιστεύοντας ότι τον χτύπησε με πρόθεση να τραυματίσει το ήδη χτυπημένο πόδι του.

Ο Μακέι είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε η φωτογραφία καθώς θεωρούσε ότι δείχνει έναν σκληρό ποδοσφαιριστή. Η φωτογραφία κοσμεί το γήπεδο της Τότεναμ αλλά και το γραφείο του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

" Ο Ντέιβ Μακέι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας και εμπνευστής των συμπαικτών του. Ένας θρύλος της Τότεναμ", αναφέρει στην ανακοίνωση της η αγγλική ομάδα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ