ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν έχανε τέσσερα πέναλτι και η Μπαρτσελόνα

Όταν έχανε τέσσερα πέναλτι και η Μπαρτσελόνα

Η Μπάγερν αποκλείστηκε από τον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου χάνοντας και τα 4 πέναλτι που εκτέλεσε όμως δεν είναι η μόνη που έχει ζήσει τέτοιο εφιάλτη. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να της το επιβεβαιώσει (video).

Η Μπάγερν κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα (τρίτο σερί) την περασμένη Κυριακή και βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League όμως δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει τον τίτλο της Κυπελλούχου Γερμανίας που κατέκτησε τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Για αυτό "ευθύνεται" η Ντόρτμουντ η οποία την απέκλεισε μέσα στον Μόναχο σε μονό ημιτελικό αλλά και οι παίκτες του... Γουαρδιόλα οι οποίοι στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Λάνγκερακ .

MUNICH, GERMANY - APRIL 28:  The players and head coach Juergen Klopp celebrate after winning during the penalty shoot out during the DFB Cup semi final match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 28, 2015 in Munich, Germany.  (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - APRIL 28: The players and head coach Juergen Klopp celebrate after winning during the penalty shoot out during the DFB Cup semi final match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 28, 2015 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Έχασαν και τις 4 εκτελέσεις με τρεις διαφορετικούς τρόπους: οι δύο πρώτοι εκτελεστές Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο γλίστρησαν την ώρα του σουτ και έστειλαν τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ο Γκέτσε είδε τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει το πέναλτι ενώ ο Μάνουελ Νόιερ που εκτέλεσε το 4ο κατά σειρά πέναλτι έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι...

Όταν έχανε τέσσερα πέναλτι και η Μπαρτσελόνα
© AP

Ο Πεπ Γουαρδιόλα στις δηλώσεις του μετά το ματς επικαλέστηκε τον παράγοντα τύχη υπενθυμίζοντας πως μέσω της "ρωσικής ρουλέτας" είχε προκριθεί η ομάδα του στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, ωστόσο αν ψάχνουν παρηγοριά οι φίλοι των Βαυαρών δεν έχουν παρά να γυρίσουν 29 χρόνια πίσω και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1986.

Όταν έχανε τέσσερα πέναλτι και η Μπαρτσελόνα

Τόπος το "Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, με τη Μπαρτσελόνα να είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Στεάουα αλλά τους πρωταθλητές Ρουμανίας να συγκλονίζουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη κατακτώντας το τρόπαιο χάρη στον Χέλμουτ Ντουκαντάμ.

Ο λόγος για τον πανύψηλο γκολκίπερ των Ρουμάνων ο οποίος απέκρουσε και τα τέσσερα πέναλτι που χτύπησαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Νίκησε κατά σειρά σε τετ α τετ τους Αλεσάνκο, Πεντράθα, Αλόνσο και Μάρκος, με τη Στεάουα να παίρνει τη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Λάκατους και Μπάλιντ.

Το εντυπωσιακό είναι πως και η Ντόρτμουντ απέκλεισε τη Μπάγερν με σκορ 2-0, με τους Βεστφαλούς να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το βράδυ της Τρίτης με τα εύστοχα πέναλτι των Γκιουντογάν και Κελ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ