ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παιχνίδια σταθμός στην καριέρα του Τσάβι με την Ισπανία

Παιχνίδια σταθμός στην καριέρα του Τσάβι με την Ισπανία

Ο Τσάβι αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνικής Ισπανίας και το Sport24.gr σας θυμίζει τις πέντε κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του με την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Ο Τσάβι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ την φανέλα της Ισπανίας. Στην καλύτερη περίοδο της ιστορία της η "φούρια ρόχα" κατέκτησε δύο EURO και ένα παγκόσμιο κύπελλο με τον Τσάβι να είναι ο ηγέτης της.

Σε ηλικία 34 ετών αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις. " Χάσαμε έναν μοναδικό ποδοσφαιριστή και είναι δύσκολο να βρούμε κι' άλλον σαν κι' αυτόν", δήλωσε ο Ντελ Μπόσκε. Με αφορμή την αποχώρηση του Τσάβι από την εθνική Ισπανίας θυμηθείτε τις πέντε κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του με την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Ντεμπούτο με την "φούρια ρόχα"

Ο Τσάβι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Ισπανίας το 2000 σε αγώνα με την Ολλανδία. Μπορεί η Ισπανία να έχασε 2-1 αλλά μία μεγάλη πορεία είχε ήδη ξεκινήσει. Στο Μουντιάλ ο Τσάβι, συμπλήρωσε 133 συμμετοχές και 13 γκολ στο ενεργητικό του.

Παιχνίδια σταθμός στην καριέρα του Τσάβι με την Ισπανία

Σχεδόν αλάνθαστος

Τα στατιστικά του Τσάβι ήταν εξωπραγματικά σε ορισμένα παιχνίδια της Ισπανίας. Όπως στο EURO 2012 στον αγώνα με την Ιρλανδία. Ο Τσάβι είχε 127 σωστές πάσες σε 136 προσπάθειες και ποσοστό 94%. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε το 1992 ο Ρόναλντ Κούμαν.

Η απάντηση στους επικριτές

Στην εκπληκτική καριέρα του Τσάβι με την εθνική Ισπανίας αποτελεί ορόσημο η εμφάνιση του στον τελικό του EURO 2012. Η "φούρια ρόχα" δέχτηκε κριτική στην διάρκεια του τουρνουά για το υπερβολικό passing game που ακολούθησε με το ποσοστό κατοχής μπάλας σε ορισμένα ματς να φθάνει το 70%.

Η απάντηση των Ισπανών στον τελικό με την Ιταλία ήταν εντυπωσιακή και ο Τσάβι ο ηγέτης στη εμφατική νίκη με 4-0 επί της "σκουάντρα ατζούρα". Ο Τσάβι έδωσε δύο ασίστ στον Τζόρντι Άλμπα και στον Φερνάντο Τόρες και η Ισπανία έγραψε ιστορία κερδίζοντας τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Η επιτομή του Ισπανικού στυλ ποδοσφαίρου

Ο Τσάβι αναδείχθηκε ο MVP του EURO 2008. "Eπιλέξαμε τον Τσάβι γιατί αποτελεί την επιτομή του ισπανικού στυλ παιχνιδιού. Είχε σημαντική επιρροή στο παιχνίδι κατοχής που έπαιξε η Ισπανία", δήλωσε ένα από τα μέλη της επιτροπής της OYEΦΑ.

Το στυλ παιχνιδιού του Τσάβι καθιέρωσε ένα επιβλητικό στυλ ποδοσφαίρου στην Ισπανία αλλά και στην Μπαρτσελόνα. Χαρακτηριστικό το γκολ που έβαλε o Tσάβι στον ημιτελικό με την Ρωσία στο EURO 2008 αλλά και στον τελικό με την Γερμανία ήταν η πάσα του προς τον Τόρες που μετατράπηκε σε γκολ από τον άσο της Τσέλσι.

Το όνειρο της κατάκτησης του Μουντιάλ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Τσάβι που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο με την Ισπανία το 2010. Η Ισπανία μετά την κυριαρχία της στην Ευρώπη είχε φθάσει η ώρα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής να αναδειχθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Χάρις σε δική του ασίστ στον Νταβίντ Σίλβα η Ισπανία νίκησε την Πορτογαλία στην φάση των "16" ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Κάρλες Πουγιόλ σημείωσε το μοναδικό γκολ της "φούρια ρόχα" στον ημιτελικό με την Γερμανία. Ο Ινιέστα έγραψε τον επίλογο καθώς ήταν αυτός που σκόραρε στον τελικό.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ