ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Το Sport24.gr κοιτάζει λίγο την ουσία σε συνδυασμό με τα χρήματα και επιλέγει τις 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Δείτε τις 10 καλύτερες μεταγραφές στην Ευρώπη το καλοκαίρι 2014, με το Sport24.gr να τις επιλέγει προσπαθώντας να συνδυάζει την ουσία με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, τα οποία ήταν σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικά.

Αναλυτικά το top-10:

1. Σεσκ Φάμπρεγκας (Τσέλσι από Μπαρτσελόνα)

Είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε την καλύτερη επιλογή, ένας σπουδαίος παίκτης που ξέρει το αγγλικό πρωτάθλημα και έχει ανάγκη να αποδείξει πως ακόμη είναι ένας από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο. 37.000.000€ είναι τιμή λογική για Φάμπρεγκας.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

2. Τόνι Κρόος (Ρεάλ από Μπάγερν)

Ο Τσάβι μεγάλωσε και πλέον δεν υπάρχει πιο σταθερός "πασέρ" στον πλανήτη από τον Τόνι Κρόος. Εξαιρετική τιμή τα 25.000.000 ευρώ.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

3. Ματιέ Βαλμπουενά (Ντινάμο Μόσχας από Μαρσέιγ)

Το γεγονός πως πήγε στο ρωσικό πρωτάθλημα ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι απογοητευτικό για πολλούς. Σπουδαίος μέσος, μεγάλη μεταγραφή για την Ντινάμο Μόσχας με μόλις 7.000.000 ευρώ.

Dynamo's Head Coach Stanislav Cherchesov -  Mathieu Valbuena - FC Dynamo Moscow president Boris Rotenberg
Dynamo's Head Coach Stanislav Cherchesov - Mathieu Valbuena - FC Dynamo Moscow president Boris Rotenberg ITAR TASS / PANORAMIC

4. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα από Λίβερπουλ)

Η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία μετά τα 100.000.000 ευρώ που δόθηκαν για Μπέιλ. 94.500.000 ευρώ είναι πολλά, αλλά βέβαια πρόκειται για τον Λουίς Σουάρες. Με μικρότερο ποσό θα ήταν Νο1, ας δάγκωσε πρόσφατα αντίπαλο για τρίτη φορά! Μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη πέρσι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (το αγγλικό). Ίσως έπρεπε να τον είχε πάρει από πέρσι η Μπαρτσελόνα αντί του Νεϊμάρ.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

5. Εσεκιέλ Γκαράι (Ζενίτ από Μπενφίκα)

Όταν η Μάντσεστερ Σίτι έχει δώσει 40.000.000 ευρώ για τον Ελιακίμ Μανγκαλά, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης (για να μην γίνει παρεξήγηση), τότε τα 15.000.000 ευρώ που έδωσε η Ζενίτ για τον Εσεκιέλ Γκαράι είναι φοβερό deal.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

6. Άνχελ ντι Μαρία (ManUtd από Ρεάλ)

Εξαιρετική χρονιά πέρσι με την Ρεάλ, σπουδαία κίνηση από την ManUtd, αλλά βέβαια και 75.000.000 ευρώ (+9.000.000 bonus), για αυτό δεν είναι και στις πρώτες θέσεις. Δεν υπάρχουν λόγια, παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

7. Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι από Ατλέτικο)

Η αποκάλυψη της περσινής χρονιάς. Ήδη έχει 4 γκολ σε 3 αγωνιστικές και θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά αν δεν κόστιζε 40.000.000 ευρώ. Τα λεφτά είναι πολλά για παίκτη χωρίς παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες, με εξαίρεση την περσινή σεζόν στην Ατλέτικο. Μπορεί όμως να αποδειχθεί αργότερα πως ήταν η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, αν συνεχίσει να σκοράρει με αυτούς τους ρυθμούς.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© GETTY IMAGES

8. Χάμες Ροντρίγκες (Ρεάλ από Μονακό)

Η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού. Ίσως ο καλύτερος επιτελικός μέσος στον κόσμο, ήταν ο καλύτερος παίκτης στο Μουντιάλ 2014. Μπορεί πραγματικά να καλύψει το κενό του Μεσούτ Εζίλ και βοηθήσει πολύ την Ρεάλ. Δεν είναι πιο ψηλά διότι κόστισε 80.000.000 ευρώ.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

9. Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ από Μπαρτσελόνα)

Έπρεπε να φύγει για να πάει ο Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα. Από τους καλύτερους, ίσως ο καλύτερος εξτρέμ που θα μπορούσε να αποκτήσει ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ τα 40.000.000 ευρώ είναι τιμή λογική.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού
2014 GETTY IMAGES

10. Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν από Ντόρτμουντ)

Σύμφωνα με πολλούς είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, επειδή η Μπάγερν δεν έδωσε ούτε ευρώ. Μεταγραφή (ή πιο σωστά μετεγγραφή) είναι όταν πληρώνεις για να πάρεις κάποιον. Έτσι εμείς θα βάλουμε απλά τον Λεβαντόβσκι στην 10η θέση, να βρίσκεται στο top-10, επειδή είναι σπουδαία κίνηση.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

BONUS: Ο Φαλκάο μπορεί να ηγηθεί της ανανέωσης της ManUtd αν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, η Ρόμα εκτός του Μανωλά πήρε ένα ακόμη εξαιρετικό στόπερ, τον Ντάβιντε Αστόρι σε εξαιρετική τιμή, τα 20.000.000 ευρώ που έδωσε η Λίβερπουλ για Μπαλοτέλι δεν είναι πολλά, ο Τσάμπι Αλόνσο μπορεί με μόλις 10.000.000 ευρώ να αποδειχθεί αυτό που έλειπε από την Μπάγερν που πήρε και Μπενατιά στην άμυνα, ενώ η Ατλέτικο έχει μια νέα σπουδαία επιθετική τριάδα με τους Μάντζουκιτς, Γκριεζμάν και Τσέρτσι

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ