ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Ιδού οι δέκα καλύτερες μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν τον Γενάρη σε όλο τον κόσμο. Οι Κουαδράδο, Μπονί, Πέρες, Παουλίστα και άλλοι έξι στη σχετική λίστα (φωτογραφίες)

Μπορεί το καλοκαίρι να γίνονται τα μεγάλα μετεγγραφικά "μπαμ", αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και τον Γενάρη δεν μπορούν να γίνουν κινήσεις που προκαλούν αίσθηση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα και υπήρξαν μετακινήσεις που κόστισαν κάμποσα εκατομμύρια και δημιούργησαν ντόρο. Ο "Guardian" έκανε το σχετικό ξεσκαρτάρισμα και παρουσιάζει τις -κατά την γνώμη του- δέκα κορυφαίες μετεγγραφές.

Ο Βιλφρίντ Μπονί, ο Έντσο Πέρες, ο Αντρέ Σέρλε, ο Χουάν Κουαδράδο, ο Γκαμπριέλ Παουλίστα και άλλοι πέντε περιλαμβάνονται στην σχετική λίστα με τα τοπ ονόματα που άλλαξαν "στέγη" και κόστισαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ουιλφρίντ Μπονί (Από τη Σουόνσι στη Μάντσεστερ Σίτι)

Η Μάντσεστερ Σίτι ελπίζει ότι βρήκε έναν παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει με συνέπεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όπως έκανε στη Σουόνσι. Ο πρώτος σκόρερ στην Premier League για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, αποκτήθηκε από τους "Πολίτες" για 4,5 χρόνια έναντι 32.000.000 ευρώ συν άλλα 4.000.000 ευρώ σε βάθος χρόνου. Ο διεθνής Ιβοριανός είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος είχε τονίσει ότι "συνδυάζει δύναμη και τεχνική και σκοράρει πολύ από τότε που ήρθε στην Αγγλία. Δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί σε μας. Διαθέτουμε τέσσερις φορ κλάσης και ανυπομονώ να δω πως θα συνεργαστούν στο γήπεδο".

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Έντσο Πέρες (Από τη Μπενφίκα στη Βαλένθια)

Σπουδαία μετεγγραφική κίνηση πραγματοποίησε η Βαλένθια, η οποία έκανε δικό της από την Μπενφίκα τον Έντσο Πέρες, δίνοντας 25.000.000 ευρώ στους Λουζιτανούς. Ο 28χρονος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, αγωνίστηκε με την εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ (βασικός σε ημιτελικό και τελικό λόγω του τραυματισμού του Ντι Μαρία), ενώ για την Βαλένθια είναι η πιο δαπανηρή κίνησή της μαζί με αυτή του Χοακίν το 2006, όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μπέτις. Αν μη τι άλλο, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και να την βοηθήσει πολύ.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Γκαμπριέλ Παουλίστα (Από τη Βιγιαρεάλ στην Άρσεναλ)

Ένα ποσό της τάξεως των 15.000.000 ευρώ δαπάνησε η Άρσεναλ για να αποκτήσει τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό από την Βιγιαρεάλ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στο ισπανικό πρωτάθλημα τους πρώτους έξι μήνες και επιβραβεύτηκε με μία μεγάλη μετεγγραφή στην Premier League και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. "Έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο και οι φίλαθλοι μπορούν να περιμένουν έναν Γκαμπριέλ που θα τα δίνει όλα", ανέφερε ο ίδιος μετά την μετακίνησή του στους Λονδρέζους.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Σεϊντού Ντουμπιά (Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρόμα)

Ο Φραντσέσκο Τότι αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για να μετακομίσει από τη ρωσική πρωτεύουσα στην ιταλική για λογαριασμό της Ρόμα. Οι "τζαλορόσι" έδωσαν για την αφεντιά του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το ποσό των 14.400.000 ευρώ και ο φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Ρούντι Γκαρσία. Ο 27χρονος μετακόμισε στην "Αιώνια Πόλη" για να αντικαταστήσει τον Ματία Ντέστρο και οι Ρωμαίοι ποντάρουν πολλά πάνω του στο επιθετικό κομμάτι.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Χουάν Κουαδράδο (Από τη Φιορεντίνα στην Τσέλσι)

Αν μη τι άλλο, η μεγάλη μετεγγραφή του Γενάρη ήταν αυτή του Κουαδράδο. Ο 26χρονος Κολομβιανός εξτρέμ, κόστισε 33.000.000 ευρώ στην Τσέλσι. Εκτός από τα χρήματα, η Φιορεντίνα πήρε δανεικό και τον Αιγύπτιο εξτρέμ, Μοχάμεντ Σαλάχ. "Είναι ένα όνειρο", τόνισε ο διεθνής άσος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και συνέχισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Είναι σπουδαίος σύλλογος και ειλικρινά ένα σαν όνειρο να έρχομαι στην Τσέλσι και να ξέρω πως ο προπονητής με πιστεύει. Είμαι χαρούμενος".

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Κέβιν Καμπλ (Από τη Σάλτσμπουργκ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο 24χρονος άσος θεωρείται απ’ τα ανερχόμενα αστέρια της Σλοβενίας, με την οποία είναι 14 φορές διεθνής. Αποκτήθηκε απ’ την Σάλτσμπουργκ, την φανέλα της οποίας φορούσε τα τελευταία 2,5 χρόνια, έχοντας 29 γκολ και 54 ασίστ. Με τους Βεστφαλούς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2019, κάνοντας το άλμα στην καριέρα του κι επιστρέφοντας στη Γερμανία, μιας και παλαιότερα έπαιζε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Ντόρτμουντ παλεύει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα και ελπίζει ο Καμπλ να την βοηθήσει στην προσπάθειά της.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Ματίγια Νάστασιτς (Από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Σάλκε)

Οι "Βασιλικοί Μπλε" απέκτησαν τον 21χρονο Σέρβο αμυντικό για έξι μήνες με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η γερμανική ομάδα θα δώσει 2.000.000 ευρώ στη Σίτι και θα αναλάβει το συμβόλαιό του, ενώ αν θελήσει να αγοράσει τα δικαιώματά του, θα πρέπει να καταβάλει 13.000.000 ευρώ στους "Πολίτες". Δημοσιεύματα ήθελαν τη Γουέστ Χαμ να μπαίνει "σφήνα" για τον Νάστασιτς, ωστόσο, η επιθυμία του ίδιου αλλά και του τεχνικού της Σάλκε, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, έστειλε τον Σέρβο στη Μπουντεσλίγκα.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου
© MANCHESTER CITY FC/PRESS ASSOCIA

Βίκτορ Βαλντές (Ελεύθερος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο 18 μηνών με τους "κόκκινους διαβόλους", με προοπτική ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμη. Στις 14 Ιανουαρίου κλείνει τα 33 του χρόνια, ενώ η Γιουνάιτεντ θα είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην καριέρα του, καθώς έχει παίξει μόνο στην Μπαρτσελόνα. Ο Λουίς φαν Χάαλ έκρινε πως ο Ισπανός είχε σε θέση να βοηθήσει και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του συμπατριώτη του, Νταβίντ ντε Χέα, για την θέση του βασικού.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Από τη Σαμπντόρια στη Νάπολι)

Οι "παρτενοπέι" ήρθαν σε συμφωνία με τον παίκτη για την μετακίνησή του από την Γένοβα και την Σαμπντόρια στο "Σαν Πάολο" Ο αθλητικός διευθυντής της Νάπολι, Ρικάρντο Μπιγκόν, είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του διεθνούς Ιταλού άσου στη Ρώμη και έκλεισε το deal. Ο παίκτης αμείβεται περίπου με 1.500.000 ευρώ ετησίως και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2019. Το ποσό της μετεγγραφής του έφτασε τα 12.500.000 ευρώ με τα μισά από αυτά να πηγαίνουν στη Γιουβέντους, η οποία έχει το 50% των δικαιωμάτων του.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου

Αντρέα Σέρλε (Από την Τσέλσι στη Βόλφσμπουργκ)

Η Βόλφσμπουργκ πρόλαβε να ολοκληρώσει την μετεγγραφή του, καθώς ο 24χρονος διεθνής Γερμανός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ σύμφωνα με τους Γερμανούς οι Λονδρέζοι θα βάλουν στα ταμεία τους 32.000.000 ευρώ, ενώ άλλα 5.000.000 ευρώ προβλέπονται ως μπόνους. Ο Σέρλε ήταν πέρυσι εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της εθνικής Γερμανίας προς την κατάκτηση του Μουντιάλ. Είκοσι μήνες μετά την αποχώρησή του από τη Λεβερκούζεν, επιστρέφει στη Μπουντεσλίγκα.

Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις του Ιανουαρίου
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ