ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κλάτενμπεργκ πήρε... μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία

Ο Κλάτενμπεργκ πήρε... μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία

Ο Χάουαρντ Γουέμπ παραιτήθηκε και οι Σαουδάραβες βρήκαν τον κατάλληλο αντικαταστάτη του στη διαιτησία στο πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Τέλος σε μία σπουδαία καριέρα στο απόγειό της έβαλε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών ανακοίνωσε ότι αφήνει τη σφυρίχτρα του και αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο Χάουαρντ Γουέμπ στη Σαουδική Αραβία.

Ο διαιτητής που διηύθυνε τον περσινό τελικό Champions League μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς και αυτός που διηύθυνε τον τελικό Euro 2016 μεταξύ Πορτογαλίας και Γαλλίας, αναλαμβάνει ρόλο αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, μετά από την παραίτηση του συμπατριώτη του προ έντεκα ημερών.

"Είναι μία σημαντική κίνηση προς τα εμπρός για μένα. Έχουμε επαγγελματίες διαιτητές στη χώρα που αφήνω, κάτι που είναι πολύ θετικό. Κάτι που θα ήθελα να κάνω είναι να εργαστώ με τη διαιτητική ομάδα και τον πρόεδρο, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για πολλά, πολλά επιτυχημένα χρόνια", δήλωσε κατά την παρουσίασή του μέσω του twitter της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 41χρονος Άγγλος θα αναλάβει να εργαστεί με Σαουδάραβες διαιτητές για να βελτιώσει την απόδοσή τους και να καταστήσει επαγγελματικό τον χώρο, ενώ θα διευθύνει και ορισμένα μεγάλα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Κλάτενμπεργκ φέρεται να είχε δεχθεί προτάσεις με αρκετά χρήματα από την Κίνα προ μηνών, ώστε να πάρει... μεταγραφή από την Premier League, ωστόσο μία τέτοια κίνηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ