ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: "Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα ο Ρονάλντο"

Μπουφόν: "Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα ο Ρονάλντο"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν παραδέχτηκε πως για εκείνον κορυφαίος όλων είναι ο Λιονέλ Μέσι αλλά υποστήριξε πως η φετινή Χρυσή Μπάλα πρέπει να πάει στον Κ. Ρονάλντο (video).

"Κατά τη γνώμη μου θα πάρει το βραβείο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ακόμα και αν δεν είχε κατακτήσει το Champions League, ο παίκτης που είναι στην καλύτερη φόρμα σε μία συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να επιβραβεύεται.

Ο Ρονάλντο - πέρα από το γεγονός ότι έχει μία υπέροχη καριέρα και διατηρείται σε υψηλό επίπεδο απόδοσης για πολύ καιρό- έχει κάνει κάτι το εξαιρετικό τα δύο τελευταία χρόνια και δικαιούται την αναγνώριση", δήλωσε αρχικά ο γκολκίπερ της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, και συνέχισε:

"Λέγοντας αυτά, εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος συνολικά, επειδή όταν είναι στο 100% είναι μεγαλείο να τον παρακολουθείς.

Δεν υπάρχει ωστόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο ώστε όταν κάποιος πέφτει έστω και για λίγο, ο άλλος θα τον περάσει.

Και αυτό που έκανε φέτος ο Ρονάλντο ήταν υπέροχο να το βλέπεις: απίστευτα καθοριστικός και επαγγελματίας".

Μπουφόν: "Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα ο Ρονάλντο"

Όσο για το ποιο λόγο πιστεύει πως είναι δύσκολο για τον Νόιερ να κερδίσει εκείνος τη Χρυσή Μπάλα για το 2014 (ο ίδιος είχε πάρει τη 2η θέση το 2006 πίσω από τον Φάμπιο Καναβάρο ενώ ο μοναδικός γκολκίπερ που έχει πάρει τον τίτλο ήταν ο Λεβ Γιασίν το 1963), ο 36χρονος πορτιέρε απάντησε αφοπλιστικά:

"Για να κερδίσει κάποιος τερματοφύλακας θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα. Τώρα δεν βραβεύεται ο πιο ικανός αλλά εκείνος που κέρδισε τους περισσότερους τίτλους έχοντας την πιο καθοριστική συμμετοχή.

Ένας γκολκίπερ θα έπρεπε να κατακτήσει το Μουντιάλ και να αποκρούσει και τα πέναλτι στον τελικό..."

Δείτε σε video τη συνέντευξη του Τζανλουίτζι Μπουφόν στο επίσημο κανάλι της FIFA στο Youtube.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ