ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: "Όσοι εμπλέκονται, θα τεθούν εκτός"

Μπλάτερ: "Όσοι εμπλέκονται, θα τεθούν εκτός"
Μπλάτερ DIESES BILD WURDE AUF BADISCHE-ZEITUNG.DE VEROFFENTLICHT.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζεπ Μπλάτερ, πήρε θέση για όσα αποκαλύφθηκαν για υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, τις συλλήψεις που έγιναν και το τι θα συμβεί από 'δω και πέρα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, προέβη σε γραπτή δήλωση που αναρτήθηκε στο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις δράσεις υψηλόβαθμων στελεχών της. Ο ίδιος τόνισε πως όσοι εμπλέκονται, θα τεθούν εκτός και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο μέλλον. Πάντως, δεν πήρε θέση σχετικά με τις εκλογές της Παρασκευής (29/5), όπου πολλοί του ζητούν να αναβληθούν, ενώ αρκετοί επιθυμούν την παραίτησή του από την προεδρία.

Αναλυτικά η θέση του Μπλάτερ:

"Είναι μια δύσκολη στιγμή για το ποδόσφαιρο, τους φιλάθλους και τη FIFA ως οργανισμό. Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση που έχουν εκφράσει πολλοί και γνωρίζω ότι τα σημερινά γεγονότα θα έχουν αντίκτυπο στο πως μας βλέπουν πολλοί.

Όσο δυσάρεστα κι αν είναι αυτά τα γεγονότα, πρέπει να γίνει σαφές πως χαιρετίζουμε τις δράσεις και τις έρευνες που γίνονται από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελβετίας και θα βοηθήσουν για να εφαρμοστούν ακόμη καλύτερα τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η FIFA για να απομονώσει ό,τι κακό υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Αν και θα υπάρξουν πολλοί δυσαρεστημένοι με το ρυθμό των αλλαγών, θα ήθελα να υπογραμμίσω τις δράσεις που έχουμε πάρει και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε. Στην πραγματικότητα, όσα έγιναν σήμερα, άρχισαν από την στιγμή που παραδώσαμε στις ελβετικές αρχές έναν φάκελο προς το τέλος του προηγούμενου έτους.

Να γίνω σαφής: τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως αυτοί που εμπλέκονται, θα τεθούν εκτός παιχνιδιού. Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα , η ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής -που ήδη έχει σε εξέλιξη τις δικές της διαδικασίες για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022- πήρε μέτρα και τιμώρησε προσωρινά εκείνους που έχουν κατονομαστεί από τις αρχές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτές οι ενέργειες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα βήματα που έχει κάνει η FIFA τον τελευταίο χρόνο για να αποκλείσει όσα μέλη της παραβιάζουν τον κώδικα ηθικής της.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές και θα εργαστούμε μέσα στη FIFA για να απομονώσουμε οποιαδήποτε παραβατική δράση, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι καθαρό".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ