ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάτζιο: "Το πέναλτι έχει "σημαδέψει" την ζωή μου"

Μπάτζιο: "Το πέναλτι έχει "σημαδέψει" την ζωή μου"

Το πέναλτι που έχασε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, στον τελικό του Μουντιάλ 1994 κόντρα στην Βραζιλία έχει στοιχειώσει την ζωή του παλαίμαχου Ιταλού ποδοσφαιριστή.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν μπορεί να βγάλει απ' το μυαλό του το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε το 1994 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις Ηνωμένες Πολιτείες με αντίπαλο την Βραζιλία.

Ο Μπάτζιο, ήταν ο ήρωας της Ιταλίας στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού χάρις στα γκολ του η "σκουάντρα ατζούρα" έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ωστόσο, οι περισσότεροι, θυμούνται τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να χάνει το πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ στο "Rose Bowl" της Πασαντίνα και τον ίδιο να στέκεται με σκυμμένο το κεφάλι πάνω από την άσπρη βούλα.

Ο Μπαρέζι και ο Ντανιέλε Μασάρο είχαν ήδη αστοχήσει στα πέναλτι που χτύπησαν και ο Μπάτζιο έπρεπε να ευστοχήσει για να κρατήσει στο παιχνίδι την Ιταλία. Ο Μπάτζιο έχασε την ψυχραιμία του και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ταφαρέλ.

" Θα θυμάμαι πάντα αυτό το πέναλτι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Από παιδί ονειρευόμουν να παίξω σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου αλλά δεν πίστευα ότι μπορούσε να τελειώσει με τέτοιο τρόπο. Ακόμα δεν μπορώ να αποδεχτώ τι έγινε εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, με βοήθησε να μείνω ψύχραιμος γιατί η ζωή είναι συνέχεια προκλήσεις", δήλωσε ο Μπάτζιο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ