ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαίνει τέλος στην αλόγιστη σπατάλη χρημάτων στην Κίνα

Μπαίνει τέλος στην αλόγιστη σπατάλη χρημάτων στην Κίνα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Υπουργείο Αθλητισμού της Κίνας είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στο "χορό" των εκατομμυρίων των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας.

Τα ποσά που δίνονται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Κίνας για να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν ξεπεράσει κάθε λογική και για αυτό το λόγο φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παρέμβει η Κυβέρνηση της χώρας.

Τα τεράστια ποσά που δίνονται έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Αθλητισμού το οποίο απειλεί με κυρώσεις τις ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο αποβολής των ομάδων που δεν θα συμμορφωθούν από το πρωτάθλημα. Εκείνο που έχει δείξει να ενοχλεί περισσότερο τους ανθρώπους της Κυβέρνησης είναι τα τρελά ποσά που δίνονται ως αμοιβές στους αθλητές. "Θα ρυθμίσουμε και θα περιορίσουμε τις δαπανηρές μεταγραφές ξένων παικτών. Θα μπει ένα λογικό όριο στα υψηλά εισοδήματα των παικτών" αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Πως θα μπορούσε να μη συμβαίνει αυτό όταν ο 32χρονος Κάρλος Τέβες είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αργεντινός επιθετικός θα παίρνει περίπου 40.000.000 ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του.

Την ίδια ώρα βέβαια, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στο πλάνο των ανθρώπων της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στην Κίνα. Στόχος τους είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του αθλήματος και στο άμεσο μέλλον η Κίνα όχι μόνο να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά να είναι και ανάμεσα στις διεκδικήτριες ομάδες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ