ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Είμαι ο λευκός πατέρας του Εσιέν"

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho, right, sits with Ghana international Michael Essien during a news conference to unveil the midfielder at the club's training ground in Cobham, Surrey, south east England, Friday Aug. 19, 2005.  Chelsea on Friday announced the signing of Essien, from the French club Lyon for a fee of 24.4 million pounds (US $43.8 million, 35.9 million Euros).  (AP Photo/Matt Dunham)
Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho, right, sits with Ghana international Michael Essien during a news conference to unveil the midfielder at the club's training ground in Cobham, Surrey, south east England, Friday Aug. 19, 2005. Chelsea on Friday announced the signing of Essien, from the French club Lyon for a fee of 24.4 million pounds (US $43.8 million, 35.9 million Euros). (AP Photo/Matt Dunham) AP IMAGES/AP PHOTO/MATT DUNHAM

Μια απίστευτη ατάκα για τη σχέση του με τον Μάικλ Εσιέν χρησιμοποίησε ο Ζοζέ Μουρίνιο σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε και είχε ως επίκεντρο τον Γκανέζο μέσο.

Η σχέση του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Μάικλ Εσιέν από τη πρώτη στιγμή που τον πήρε στη Τσέλσι το καλοκαίρι του 2005 δεν ήταν μια απλή σχέση προπονητή με ποδοσφαιριστή αλλά κάτι παραπάνω.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που πίστεψε στον Γκανέζο μέσο και για αυτό εκτός από τους "μπλε" το 2012 τον πήρε μαζί του και στην Ρεάλ.

Ο Μουρίνιο παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή για τον Γκανέζο μέσο και για να περιγράψει τη σχέση του με τον Εσιέν τον χαρακτήρισε γιο του και πως ο ίδιος είναι ο λευκός πατέρας του.

Αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής σημείωσε: "Δεν ήταν απλά ένας παίκτης μου, ήταν ο γιος μου. Είμαι ο λευκός πατέρας του" και συνέχισε λέγοντας: "Ήταν ο μοναδικός που με πήγε στο σπίτι του, στο πραγματικό του σπίτι. Στο μέρος που γεννήθηκε, στους δρόμους που έπαιζε ποδόσφαιρο όταν ήταν μικρός. Γνώρισα την μητέρα του, τους φίλους του και όλους όσους μεγάλωσε πίσω στην Γκάνα. Με έκανε να ερωτευτώ την χώρα. Με έκανε να καταλάβω πολλά, όπως το να υποφέρεις αλλά να χαμογελάς".

Στη συνέχεια στάθηκε και στην αυταπάρνηση που έδειχνε σαν παίκτης λέγοντας:

"Κατάλαβα πως σαν παίκτης ήταν έτοιμος για όλα, ήταν έτοιμος να "πεθάνει" για τους συμπαίκτες του, το κλαμπ, τον προπονητή του. Επειδή ήταν έτοιμος να παίξει όπως έκανε για μένα στην Μαδρίτη με ένα γόνατο που πλέον δεν ήταν... γόνατο. Ήταν ένα κατεστραμμένο γόνατο αλλά με αυτή τη προσωπικότητα, την επιθυμία, τη νοοτροπία, μπορεί να υπέφερε, πάντα υπέφερε, αλλά πάντα είχε το χαμόγελο στα χείλη. Ο Μάικλ χαμογελάει συνέχεια".

Ο Εσιέν είδε τα όσα είπε ο Μουρίνιο ζωντανά στο στούντιο στην διάρκεια της συνέντευξης και μετά σημείωσε: "Αυτά τα συναισθήματα... Είναι πολύ όμορφο, είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι ξεχωριστό να λέει αυτά τα λόγια για μένα".

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ