ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία εταιρία, ένα αεροδρόμιο και μία ομάδα!

Μία εταιρία, ένα αεροδρόμιο και μία ομάδα!

Στην Ουαλία κατάφεραν σε μία πόλη 7.000 κατοίκων, να συνδυάσουν μία εταιρία, ένα αεροδρόμιο, και μία ποδοσφαιρική ομάδα σε ένα, με τρόπο τόσο πρωτότυπο, όσο και ευφυή. (VIDEOS)

Κλείσιμο εισιτηρίων. Ναύλωση πτήσης. Συντονισμός πτήσεων με επιθυμητές ώρες. Ένας τακτικός προγραμματισμός κάθε ομάδας, σε κάθε πρωτάθλημα του κόσμου, που όμως η Airbus UK Broughton FC έχει την πολυτέλεια με "λεπτούς" χειρισμούς, να τον αποφεύγει.

Πως συνδέεται μία αεροπορική εταιρία, ένα αεροδρόμιο και μία ομάδα; Στην Ουαλία, η λέξη επαγγελματίας ποδοσφαιρικά, δεν ευρίσκεται με την ίδια συχνότητα, όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Τέσσερα παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League. Τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, στα (πολύ) πρώιμα καλοκαίρια του 2013 και του 2014.

"Τερματίσαμε τις δύο τελευταίες σεζόν, στη δεύτερη θέση στη ουαλικής Πρέμιερ Λιγκ. Ο στόχος μας, είναι ξεκάθαρος. Να εκθρονίσουμε τους The New Saints, που είναι οι κάτοχοι του πρωταθλήματος και ο μοναδικός επαγγελματικός σύλλογος αυτού.", δηλώνει ο πρόεδρος της Airbus FC, Άντριου Λίνκολν.

Μία εταιρία, ένα αεροδρόμιο και μία ομάδα!

Έδρα της ομάδας είναι το αεροδρόμιο του Χαουάρντεν, στο Μπρόουτον της Ουαλίας. Τρία χιλιόμετρα μακριά από το Τσέστερ, την πρώτη αγγλική πόλη που συναντά κανείς μετά τα σύνορα. Εκεί βρίσκεται το "The Airfield", όπως ονομάζεται το γήπεδο της ομάδας.

"Μιλώντας ειλικρινά, το γήπεδο είναι ενσωματωμένο στο σύμπλεγμα του εργοστασίου της Airbus και του αεροδρομίου. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, 100 μέτρα μακριά από τον αεροδιάδρομο, απλά πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένους κανόνες του Πύργου Ελέγχου. Και ποιοι είναι αυτοί; Δύο από τους τρεις πυλώνες φωτισμού είναι αναδιπλούμενοι .

Κάθε φορά που ένα αεροπλάνο προσγειώνεται ή απογειώνεται, πρέπει να κατεβούν. Αλλά για τη νύχτα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχουν πτήσεις τη νύχτα."

Μία εταιρία, ένα αεροδρόμιο και μία ομάδα!

Η ομάδα δεν είναι νέα. Από το 1946 έχει αλλάξει πολλές φορές όμως ιδιοκτησία. Vickers-Armstrong, Havilands, Hawker Siddeley, British Aerospace, BAe Systems, Airbus UK, μερικοί από τους ιδιοκτήτες.

"Το κλαμπ ανήκει στο αθλητικό τμήμα της εταιρίας Airbus. Είναι ένα τμήμα, υποκατάστημα της μαμάς εταιρίας, που όμως έχει το δικό του προϋπολογισμό. Σε σχέση με το αεροδρόμιο, εντάξει είναι δίπλα μας και δε χρειάζεται και να πάμε μακριά για τα εκτός έδρας παιχνίδια.", συμπληρώνει ο πρόεδρος της ομάδας.

"Είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάνουμε. Έχουμε ένα μέσο όρο 400 θεατών και μία ακαδημία με νέους από 7 έως 19 ετών. Η πόλη έχει 7.000 κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δουλεύει στην αεροπορική εταιρία και το αεροδρόμιο, και προσπαθούμε να σπρώξουμε το νέο κόσμο προς το ποδόσφαιρο."

"Η Airbus έχει πολλά αεροπλάνα και μας μεταφέρει δωρεάν στη Λετονία και στη Νορβηγία. Φεύγουμε πάντα από το αεροδρόμιο που βρίσκεται 100 μέτρα μακριά από το προπονητικό κέντρο, με ένα British Midland Embrair RJ145. Έχουμε δυσκολίες με τις μεταγραφές, αλλά να που υπάρχει και ένα καλό."

Απίστευτο και όμως ουαλικό....

πηγή: Maisfutebol

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ