ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέσι και "CR7" οι κορυφαίοι όλων των εποχών

EPA02 BARCELONA/MADRID (ESPAÑA), 12/4/2012.- Combo de fotografías del delantero argentino del FC Barcelona Lionel "Leo" Messi (i) (fotografía tomada el 3 de abril de 2012 en Barcelona) y del delantero portugués Cristiano Ronaldo (d) (fechada el 24 de marzo de 2012 en Madrid) celebrando sendos goles. Messi y Ronaldo protagonizan una lucha por el 'pichichi' (mayor goleador) de la Liga. EFE/Andreu Dalmau/Ballesteros
EPA02 BARCELONA/MADRID (ESPAÑA), 12/4/2012.- Combo de fotografías del delantero argentino del FC Barcelona Lionel "Leo" Messi (i) (fotografía tomada el 3 de abril de 2012 en Barcelona) y del delantero portugués Cristiano Ronaldo (d) (fechada el 24 de marzo de 2012 en Madrid) celebrando sendos goles. Messi y Ronaldo protagonizan una lucha por el 'pichichi' (mayor goleador) de la Liga. EFE/Andreu Dalmau/Ballesteros EFE

Οι αναγνώστες του "MARCA.com" ψήφισαν για τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και την θέση που κατέχουν σε αυτήν, με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να... τρώνε τους Μαραντόνα-Ζιντάν-Πελέ.

Η MARCA έθεσε το ερώτημα και η... μπάλα πέρασε στα πόδια των αναγνωστών της. Αυτοί θα αποφάσιζαν για τους κορυφαίους όλων των εποχών και την θέση που κατέχουν στην ποδοσφαιριστή ιστορία.

Συνολικά, οι ψήφοι ήταν 81.716 και οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Ζινεντίν Ζιντάν, Πελέ, Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Γιόχαν Κρόιφ αποτέλεσαν τις επιλογές του κοινού, με το νέο να... κατατροπώνει το παλιό.

Ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα έχει την πρωτοκαθεδρία με 41,4%, νούμερο ασύλληπτο, αν υπολογίσει κάποιος ότι έγινε σε... μαδριλένικο Μέσο, που έχει και το ανάλογο αναγνωστικό κοινό. Ο Μέσι είναι στο Νο1, συγκεντρώνοντας 33.866 ψήφους.

Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας", Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο επέλεξε το 30,5% και η μάχη των δυο μαίνεται για τα καλά σε όλους τους τομείς. Θεωρούνται οι δυο κορυφαίοι του πλανήτη, παλεύουν με τα ρεκόρ, αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα και στόχος του ενός είναι να νικήσει τον άλλον σε κάθε τομέα.

Από 'κει και πέρα, τρίτος έρχεται ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με μόλις 8,7% και τον ακολουθεί ο Ζινεντίν Ζιντάν με 7,6%. Την πεντάδα κλείνει ο Βραζιλιάνος, Πελέ, συγκεντρώνοντας το 6,2%, ενώ έπονται οι Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Γιόχαν Κρόιφ με 4,5% και 1% αντίστοιχα.

Προφανώς, ψήφισαν άνθρωποι που δεν έχουν προλάβει να ζήσουν τους παλαιότερους, γι' αυτό και η διαφορά είναι τόσο χαοτική. Κανείς δε λέει βέβαια πως οι Μέσι και Ρονάλντο δεν είναι στους κορυφαίους όλων των εποχών, απλά προκαλεί εντύπωση η διαφορά με θρύλους του αθλήματος.

Πάντως, όποτε τίθεται δίλημμα και βρίσκονται μέσα αυτοί οι δυο, υπάρχει μάχη. Άλλοτε κερδίζει ο ένας και άλλοτε ο άλλος...

Ιδού τα αποτελέσματα:

Μέσι και "CR7" οι κορυφαίοι όλων των εποχών
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ