ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαραθώνιες εκτελέσεις πέναλτι

Μαραθώνιες εκτελέσεις πέναλτι

Με αφορμή την πρόκριση της Σκάνθροπ επί της Γουόρτσεστερ στην διαδικασία των πέναλτι για το Κύπελλο Αγγλίας, θυμηθείτε ανάλογες αναμετρήσεις με... μαραθώνιες εκτελέσεις πέναλτι. Συμπεριλαμβάνεται και ο τελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Είκοσι λεπτά, 32 πέναλτι, ένας νικητής. Η Σκάνθροπ, που αγωνίζεται στην League One της Αγγλίας, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου αποκλείοντας την Γουόρτσεστερ με 14-13(!) στα πέναλτι. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1 και η στατιστική κατέγραψε ότι οι δύο ομάδες δημιούργησαν 54 ευκαιρίες(!) για γκολ.

Τα 32 πέναλτι στο ματς αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2001 στον αγώνα Μάκλσφιλντ - Φόρεστ Γκριν όταν οι δύο ομάδες εκτέλεσαν 21 πέναλτι (11-10). Με αφορμή την επική πρόκριση της Σκάνθροπ, θυμηθείτε ανάλογες ψυχοφθόρες διαδικασίες από την άσπρη βούλα.

Λίβερπουλ - Μίντλεσμπρο 14-13 (Λιγκ Καπ)

Σε δεκατέσσερα πέναλτι χρειάστηκε να ευστοχήσουν οι παίκτες της Λίβερπουλ για να αποκλείσουν την Μίντλεσμπρο στο Λιγκ Καπ Αγγλίας της περασμένης σεζόν και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 και συνολικά οι δύο ομάδες χτύπησαν 30 πέναλτι! Μοιραίος παίκτης της Μίντλεσμπρο ήταν ο Άλμπερτ Αντομά.

Ντάγκεναμ - Λέιτον Όριεντ 14-13 (Football League Trophy)

Ανάλογο σασπένς με τον αγώνα Λίβερπουλ - Μίντλεσμπρο είχε και η νοκ άουτ αναμέτρηση Ντάγκεναμ - Λέιτον 'Οριεντ τον Αύγουστο του 2011 στο πλαίσιο Football League Trophy, με συμμετοχή ομάδων από την Football League One και Football League Two. Μετά από 27 αλάνθαστες εκτελέσεις πέναλτι ο τερματοφύλακας της Ντάγκεναμ Τζέιμς Σι, απέκρουσε το πέναλτι του Μπεν Τσόρλεϊ.

Μάκλσφιλντ - Φόρεστ Γκριν 11-10 (FA Cup)

Το προηγούμενο ρεκόρ με τις περισσότερες εκτελέσεις πέναλτι σε ματς Κυπέλλου Αγγλίας συνέβη το 2001 στο ματς Μάκλφσιλντ - Φόρεστ Γκριν. Συνολικά οι παίκτες των δύο ομάδων χτύπησαν 24 πέναλτι! Ο Ρίκι Λάμπερτ είχε χάσει το πέναλτι για την Μάκλσφιλντ αλλά ευτυχώς για τον νυν παίκτη της Λίβερπουλ, ο παίκτης της Φόρεστ Γκριν Κέβιν Λάγκαν, αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και η Μάκλσφιλντ προκρίθηκε.

Μπρόκενχάρστ - Άντόβερ Τάουν 15-14 (Hampshire Senior Cup)

Χρειάστηκαν 29 συνεχόμενες αλάνθαστες εκτελέσεις πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής στην αναμέτρηση Μπρόκενχάρστ - Άντόβερ στην περσινή διοργάνωση του Hampshire Senior Cup. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει 0-0. " Ήμουν νευρικός. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι έπρεπε να εκτελέσω το 30ο πέναλτι. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι το δείχνει η τηλεόραση και θα το χάσω", δήλωνε μετά το πέναλτι που έχασε ο Κλαούντιο Χέρμπερτ.

Ολλανδία - Αγγλία 13-12 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21)

Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 το 2007, η Ολλανδία είχε αποκλείσει την Αγγλία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (13-12). Ο κανονικός αγώνας και η παράταση είχαν λήξει 1-1. Οι Άγγλοι υπέστησαν έναν ακόμα οδυνηρό αποκλεισμό στην διαδικασία των πέναλτι με μοιραίο παίκτη τον Άντον Φέρντιναντ.

Μαραθώνιες εκτελέσεις πέναλτι

KK Palace 17-16 Civics (Namibian Cup Final)

Επίσημα, το ρεκόρ με τα περισσότερα πέναλτι σε επαγγελματική διοργάνωση, σημειώθηκε στον τελικό του Namibian Cup το 2005 μεταξύ των ομάδων KK Palace - Civics. Συνολικά εκτελέστηκαν 48 πέναλτι και η ΚΚ Palace νίκησε 17-16! Ο αγώνας είχε λήξει 2-2.

Ολυμπιακός ΑΕΚ 15-14 (Κύπελλο Ελλάδας)

Χρειάστηκαν τρεις ώρες, 8 γκολ (4-4), ανατροπές, αποβολές, αποχωρήσεις, νεύρα και 34 πέναλτι για να ολοκληρωθεί ο τελικός που βρήκε τον Ολυμπιακό Κυπελλούχο Ελλάδας το 2009 με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Νικοπολίδης έβαλε το νικητήριο πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ήταν ο τελικός του αιώνα! Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ