ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλντίνι: "Ο Τζέραρντ είναι όπως ο Μπαρέζι"

Μαλντίνι: "Ο Τζέραρντ είναι όπως ο Μπαρέζι"
2005 GETTY IMAGES

Ο Πάολο Μαλντίνι αποθέωσε τον Στίβεν Τζέραρντ με αφορμή το κύκνειο άσμα του στο "Anfield" με τη φανέλα της Λίβερπουλ δηλώνοντας πως ήταν για τους "κόκκινους" ό,τι και ο Φράνκο Μπαρέζι για τη Μίλαν.

"Αυτό που μου άρεσε πάντα στον Τζέραρντ ήταν πως πάνω στο χορτάρι ήταν πολύ ήσυχος αλλά ικανός να εμπνεύσει όλους τους συμπαίκτες του με τεράστια δύναμη και όχι με τα λόγια.

Είχα ένα ακόμα παράδειγμα αρχηγού όπως εκείνος, τον Φράνκο Μπαρέζι, και αυτό που έμαθα από τέτοιους παίκτες είναι πως είναι καλύτερο να κάνεις παρά να μιλάς", δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός της Μίλαν για τον Τζέραρντ με αφορμή το τελευταίο ματς στο οποίο αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή με τη φανέλα της Λίβερπουλ, για να προσθέσει ο Ιταλός μιλώντας στο επίσημο κανάλι των "κόκκινων":

"Πιστεύω ότι ήταν ένας παίκτης απόλυτα ολοκληρωμένος επειδή είχε προσωπικότητα, τεχνική, μπορούσε να κάνει παιχνίδι και ταυτόχρονα να παίξει άμυνα, μπορούσε να σκοράρει με πέναλτι και με φάουλ. Ένας παίκτης σύγχρονος και ολοκληρωμένος".

Μαλντίνι: "Ο Τζέραρντ είναι όπως ο Μπαρέζι"

Φυσικά από την αναφορά του για τον Τζέραρντ δεν θα μπορούσε να λείψει και η ανάμνηση από τον τελικό του Champions League του 2005, τότε που ο Άγγλος αρχηγός είχε δώσει το εφαλτήριο για την αντεπίθεση της Λίβερπουλ εις βάρος της Μίλαν.

"Θυμάμαι καθαρά τον τελικό που χάσαμε στην Κωνσταντινούπολη, όπου βοηθούσε τους συμπαίκτες του που είχαν προβλήματα στην άμυνα. Άρχισε να παίζει πίσω και έκανε τάκλιν σε κάθε παίκτη της Μίλαν.

Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι στο οποίο ουσιαστικά κυριαρχήσαμε επί της Λίβερπουλ στα 110 από τα 120 λεπτά. Θα πρέπει να ομολογήσω όμως ότι αυτό που πιθανότατα έκανε τη διαφορά ήταν το παράδειγμα που έδινε στους συμπαίκτες του, ειδικά από τη στιγμή που ισοφάρισαν, στο να μπορέσουν να κρατήσουν την ισοπαλία".

Ο άθλος της Λίβερπουλ στον τελικό του 2005 κόντρα στη Μίλαν:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ