ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουκακού: "Ζήτησα από τον Μαρτίνεθ να αλλάξουμε τακτική"

Λουκακού: "Ζήτησα από τον Μαρτίνεθ να αλλάξουμε τακτική"

Ο Ρομελού Λουκακού αποκάλυψε ότι οι παίκτες της Έβερτον πήραν πρωτοβουλία να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, πριν τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, την περασμένη Τρίτη(6/1), για το κύπελλο Αγγλίας.

Η Έβερτον είχε τέσσερις συνεχόμενες ήττες πριν το ματς με τα "σφυριά" και γλύτωσε την ήττα χάρις στο γκολ του Βέλγου στις καθυστερήσεις του αγώνα. Σε δηλώσεις του ο Λουκακού, αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τους συμπαίκτες του και τον Ισπανό προπονητή Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όσον αφορά την προσέγγιση του αγώνα.

" Θελαμε να παίξουμε πιο γρήγορα με λιγότερες πάσες. Το συζήτησα με τους συμπαίκτες μου και το είπαμε στον προπονητή. Το στυλ παιχνιδιού μας είναι να κρατάμε την μπάλα, αλλά έπρεπε να πάρουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να με αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Στο ένας εναντίον ενός, όταν τρέχω προς τον αμυντικό, έχω περισσότερες πιθανότητες να βάλω γκολ", δήλωσε ο Λουκακού

Χάρις στο γκολ του Λουκακού η Έβερτον έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι αγώνων με αρνητικά αποτελέσματα χωρίς γκολ, ενώ παράλληλα σήμανε την επιστροφή του Βέλγου στην βασική 11αδα της ομάδας μετά από δύο παιχνίδια ως αλλαγή.

" Μετά από δύο ματς στον πάγκο ήξερα ότι ήταν η ώρα να αντιδράσω. Ήθελα να δείξω στον προπονητή μου πως μπορεί να υπολογίζει σε εμένα. Ήταν κάτι παροδικό και τώρα είμαι έτοιμος να πιέσω τον εαυτό στο όριο. Θέλω να κερδίσω το τρόπαιο και να φθάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Η Έβερτον είναι τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Λουκακού δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς έχει 8 γκολ στο ενεργητικό του ενώ ενόψει του αγώνα με την Σίτι δήλωσε ότι η Έβερτον πρέπει να κερδίσει το ματς με τους "πολίτες".

" Εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Πρέπει να είμαστε κυνικοί στην αντίπαλη εστία. Με ομάδες όπως η Σίτι μπορεί να κερδίζεις 2-0 και να ισοφαριστείς. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ