ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχος Κεντρικής Αμερικής η Κόστα Ρίκα

Κυπελλούχος Κεντρικής Αμερικής η Κόστα Ρίκα

Η εθνική Κόστα Ρίκα κέρδισε με 2-1 την αντίστοιχη της Γουατεμάλας και κατέκτησε για όγδοη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Κεντρικής Αμερικής, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Κόπα Σεντενάριο. (VIDEO)

Στον τελικό του Κυπέλλου Κεντρικής Αμερικής που διεξήχθη στο "Μεμόριαλ Κολίσεουμ" στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα επιβλήθηκε με 2-1 επί της Γουατεμάλας και κατέκτησε για όγδοη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της στο Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2016 στις ΗΠΑ (όχι το Κόπα Αμέρικα του 2015 που θα διεξαχθεί στη Χιλή).

Η Γουατεμάλα άνοιξε το σκορ στο 23' με πέναλτι που κέρδισε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Κάρλος Ρουίς, και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Οι "τικος" 'όμως απάντησαν μόλις πέντε λεπτά αργότερα με το συνήθη ύποπτο Μπράιαν Ρουίς και ήρθε στο 55' ο Μπόυστος Γκολόμπιο να σημειώσει το νικητήριο τέρμα και να δώσει τον τίτλο στην εθνική ομάδα της χώρας του, που έχει ως προπονητή των πρώην βοηθό του Χόρχε Λουίς Πίντο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της χώρας, τον Πάουλο Ουάντσοπ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Πέμπερτον, Ακόστα, Σαλασάρ, Μίρι, Μίλερ, Κουμπέρο, Γκολόμπιο ( 84' Γρανάδος), Βανέγας ( 80'Λόπες), Αλόνσο, Μπράιαν Ρουίς, Νταβίδ Ραμίρες ( 90' Χόναθαν Μογιά)

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ: Χέρες, Λαλίν, Βάσκες, Γκαγιάρδο (90' Εράρτε), Μάρκες, Μοράλες (57' Αρεόλα), Αβίλα, Τρουχίγιο (83' Μιράντα), Κοντρέρας, Παπά, Κάρλος Ρουίς

Πηγές: Al dia, Teletica

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ