ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"
© GETTY IMAGES

Μια ανέκδοτη πτυχή του χαρακτήρα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αποκαλύπτει ο παιδικός φίλος του Σουηδού επιθετικού της Παρί Σεν-Ζερμέν, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο παιδικός φίλος του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και συμπαίκτης του στην Μάλμε, Τόνι Φλάιγκερ, στην αρχή της καριέρας των, αποκαλύπτει ότι ήταν πιο ταλαντούχος από τον επιθετικό της Παρί Σεν-Ζερμέν και τώρα που ο τελευταίος είναι πλέον σταρ, τον σνομπάρει.

Ο Τόνι Φλάιγκερ, που σίγουρα η καριέρα του δεν θα περάσει στο πάνθεον της ιστορίας, φόρεσε τις φανέλες των Ασιρίσκα, Μάλμε, Βάισμπάντεν και Τσεμεντάρνιστσα Σκοπίων κυκλοφόρησε στην Σουηδία την αυτοβιογραφία του με τίτλο: "Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"

O Φλάιγκερ τονίζει τους στενούς φιλικούς δεσμούς που τον ένωναν κάποτε με τον Ζλάταν αλλά και το πως, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος βέβαια, άλλαξε η συμπεριφορά του μετά τα φώτα της δημοσιότητας.

"Κάποτε παίζαμε μπάλα και είχαμε τις κολόνες από τον προβλήτα του λιμανιού για δοκάρια. Δεν φοβόμασταν μην χτυπήσουμε, παίζαμε με πόντους αλλά μπορώ να σας πω με κάθε βεβαιότητα ότι ήμουν καλύτερος από τον Ζλάταν. Όταν δε κάναμε ποδήλατο, βλέπαμε βίντεο από τον Ρονάλντο και τον Ρομάριο και προσπαθούσαμε να αντιγράψουμε τις κινήσεις τους. Διαφωνούσαμε πολύ στο ποδόσφαιρο. Εμένα μου άρεσε ο Σίρερ και η Αγγλία αλλά αυτός την σιχαινόταν μόνο και μόνο επειδή, μου άρεσε εμένα. Έλεγε ότι θα έπαιζε στην Ιταλία και τα κατάφερε τελικά. Ήμουν σαν πατέρας του, με σεβόταν αλλά ήταν τόσο ανταγωνιστικός. ήθελε να είναι στα πάντα καλύτερος από μένα, στο ποδόσφαιρο, στα βιντεοπαιχνίδια, στις κοπέλες" λέει, ο Φλάιγκερ για τα παιδικά χρόνια των δύο.

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"
© KEVIN QUIGLEY

Μάλιστα, ο παιδικός φίλος του Σουηδού σταρ της Παρί Σεν-Ζερμέν προχωράει ένα βήμα πιο πέρα σχετικά με το παρασκήνιο της κυκλοφορίας του βιβλίου του: " Έχουμε να μιλήσουμε 13 χρόνια. Όταν έμαθε ότι βγάζω βιβλίο ,πήρε έναν κοινό μας φίλο και του είπε να μου μεταφέρει το εξής. Πες στον Τόνι να κρατήσει το στόμα του κλειστό αλλιώς θα το μετανιώσει."

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"
© KEVIN QUIGLEY

Ο Τόνι Φλάιγκερ αν και ξεκαθαρίζει ότι το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και ο τζόγος ήταν αυτά που τον απέτρεψαν από το να κάνει μια ισάξια με τον κολλητό του καριέρα, δεν ξεχνάει ότι το άστοχο πέναλτι με την φανέλα της Μάλμε ,που καταδίκασε την ιστορική ομάδα σε υποβιβασμό, ήταν αυτό που τελείωσε το ποδοσφαιρικό του μέλλον, με τον Ζλάταν να σχολιάζει εκείνη την στιγμή: "Αυτός ο μπάσταρ...Μπήκε για πάντα στο ψυγείο. Δεν ξεπέρασε ποτέ αυτό το γεγονός"

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"
© KEVIN QUIGLEY

Με τον Φλάιγκερ να έχει έτοιμη την απάντηση: "Ωραία τώρα έχεις μεγάλη ζωή, σε σέβομαι και είμαι υπερήφανος για σένα. Αλλά εδώ να μου το πεις μπροστά μου. ίσως δεν είναι το πεπρωμένο να δηλώσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο εμπόδιο που είχε να ξεπεράσει ήμουν εγώ, το δεύτερο ο Λιονέλ Μέσι. Θα μπορούσα να έχω γράψει ένα τελείως διαφορετικό βιβλίο ,αλλά έχε χάρη που σέβομαι την ιστορία της φιλίας μου με τον Ζλάταν"

"Κάποτε ήμουν μεγαλύτερος από τον Ζλάταν"
© GETTY IMAGES

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ