ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιθαγενής γκολτζής στέλνει μήνυμα στον Νεϊμάρ!

Ιθαγενής γκολτζής στέλνει μήνυμα στον Νεϊμάρ!

Ο Ισμαέλ Σουζάουρε, της φυλής Σερέντε, ήταν πρώτος σκόρερ στους Παγκόσμιους Αγώνες Ιθαγενών πέρυσι, μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη Πάλμας και έστειλε μήνυμα στον Νεϊμάρ. Διαβάστε την ιστορία του (PHOTOS).

Είναι ιθαγενής, ανήκει στη φυλή Σερέντε και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Βραζιλιάνος γαρ, δεν θα μπορούσε να μην έχει το μικρόβιο. Δύσκολη η καθημερινότητα, με αρκετά εμπόδια, αλλά σε κάθε ευκαιρία έχει μια μπάλα στα πόδια και κάνει τα "μαγικά" του.

Μάλιστα, έδειξε ότι όσο καλά μπορεί να χειρίζεται το... τόξο, άλλο τόσο χαρισματικός είναι με το τόπι και γι' αυτό βγήκε πρώτος σκόρερ με έξι γκολ στους Παγκόσμιους Αγώνες Ιθαγενών πέρυσι στο Πάλμας, όπου η φυλή του πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά.

Ο 28χρονος, Ισμαέλ Σουζάουρε -περί ου ο λόγος- είχε την τιμή να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη Πάλμας ενόψει των επικείμενων Αγώνων στο Ρίο τον προσεχή Αύγουστο και τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη φυλή του αποτέλεσε πολύ μεγάλη τιμή.

Ιθαγενής γκολτζής στέλνει μήνυμα στον Νεϊμάρ!

Ο ίδιος είναι από το χωριό Πορτέιρα, περίπου 75 χιλιόμετρα μακριά από το Πάλμας. Μαζί με τους συμπαίκτες του, έπρεπε να ταξιδεύει 30 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα για προπόνηση σε ένα από τα 67 χωριά των Σερέντε. " Σχεδόν όλοι στη φυλή μας παίζουν ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών", είπε ο Σουζάουρε.

Η πρώτη έκδοση των Παγκόσμιων Αγώνων Ιθαγενών, έφερε μαζί ιθαγενείς από 23 διαφορετικές χώρες. Ο Σουζάουρε, εκτός από το ποδόσφαιρο, συμμετείχε και σε άλλα δυο παραδοσιακά αθλήματα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ελπίζει η ποδοσφαιρική Βραζιλία να πάρει το χρυσό μετάλλιο και έστειλε το μήνυμά του στον ηγέτη της σελεσάο, τον Νεϊμάρ.

Ιθαγενής γκολτζής στέλνει μήνυμα στον Νεϊμάρ!

"Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Μπορεί να είναι νεαρός, αλλά ξέρει πώς να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του", είπε για τον στράικερ της Μπαρτσελόνα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της ζωής του. Από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο, κάνει ένα ταξίδι 25 χιλιομέτρων για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Τοκαντίνς και όπως αναφέρει "θέλω να δώσω πίσω πράγματα στους ανθρώπους μου, να παλέψω για τα δικαιώματά τους".

Ιθαγενής γκολτζής στέλνει μήνυμα στον Νεϊμάρ!
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ