ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορικός ο Ντοναρούμα, τη νίκη η Γαλλία

Ιστορικός ο Ντοναρούμα, τη νίκη η Γαλλία

Ο Ντοναρούμα αντικατέστησε τον Μπουφόν και έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας, η οποία πάντως ηττήθηκε με 1-3 από την Γαλλία στο φιλικό του Μπάρι (video)

Η Γαλλία νίκησε με 3-1 την Ιταλία στο διεθνές φιλικό του "Σαν Νικόλα" του Μπάρι, όπου ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα έκανε το διεθνές του ντεμπούτο, ενώ ήταν και το πρώτο ματς του Βεντούρα στον πάγκο των "ατζούρι".

Ο πορτιέρε της Μίλαν αντικατέστησε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν στο ημίχρονο και σε ηλικία 17 ετών και έξι μηνών έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που που έχει με την εθνική Ιταλίας.

Ιστορικός ο Ντοναρούμα, τη νίκη η Γαλλία

Ο Μπουφόν είχε παίξει στα 19 του χρόνια, ενώ απόψε δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από Μαρσιάλ και Ζιρού, με τον Γκρατσιάνο Πελέ να έχει ενδιάμεσα ισοφαρίσει.

Ο Ντοναρούμα δέχτηκε γκολ στο 81' από τον Κουρζαουά ( κεντρική photo το γκολ στην κλειστή γωνία), το αριστερό μπακ της Παρί Σεν-Ζερμέν που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει σκοράρει στα 4 από τα 5 τελευταία επίσημα ματς! Τα 4 με την Παρί και αυτό με την εθνική, ενώ είχε και μία ασίστ, με τις άλλες δύο να είναι του Πογκμπά.

Ιστορικός ο Ντοναρούμα, τη νίκη η Γαλλία

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν (46' Ντοναρούμα), Μπαρτζάλι (46' Μοντολίβο), Αστόρι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (46' Ρουγκάνι), Παρόλο, Μποναβεντούρα (66' Βεράτι), Καντρέβα, Ντε Σίλιο (58' Φλορέντσι), Έντερ (75' Μπελότι), Γκρατσιάνο Πελέ.

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κοσιελνί (83' Ουμτιτί), Κουρζαουά (92' Ντιν), Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (63' Μουσά Σισοκό), Γκριεζμάν (63' Ντεμπελέ), Μαρσιάλ (46' Παγέτ), Ζιρού (46' Ζινιάκ).

Τα αποτελέσματα των φιλικών:

Ολλανδία - Ελλάδα 1-2 (14' Βαϊνάλντουμ / 29' Μήτρογλου, 77' Γιαννιώτας)

Βέλγιο - Ισπανία 0-2 (34' και 62' πέν. Νταβίντ Σίλβα)

Πορτογαλία - Γιβραλτάρ 5-0 (27' και 53' Νανί, 73' Ζοάο Κανσέλο, 76' Μπερνάρντο Σίλβα, 79' Πέπε)

Ιταλία - Γαλλία 1-3 (21' Γκρατσιάνο Πελέ / 17' Μαρσιάλ, 28' Ζιρού, 81' Κουρζαουά)

Ιταλία - Γαλλία 1-3

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ