ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Χρυσή Μπάλα δεν... αγγίζει τον Κρόιφ

Η Χρυσή Μπάλα δεν... αγγίζει τον Κρόιφ

Αν και τρις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ο Γιόχαν Κρόιφ αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό. Διαβάστε για την "ένσταση" του Ολλανδού.

Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι από τα πλέον λαμπερά πρόσωπα στην ιστορία του θεσμού της Χρυσής Μπάλας, έχοντας αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη το 1971, το 1973 και το 1974.

Παρόλα αυτά το 2014 τον βρίσκει παντελώς αδιάφορο απέναντι στο εν λόγω τρόπαιο, με τον άλλοτε "ιπτάμενο Ολλανδό" να αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο απονέμονται τα βραβεία.

"Εγώ προσωπικά δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον επειδή θυμίζει κάτι σαν συνεδρίαση των δημοσιογράφων όπου ο καθένας ψηφίζει το φίλο του", τόνισε ο Κρόιφ, προσθέτοντας πως αυτό ισχύει από το 2010 και μετά που France Football και FIFA δίνουν από κοινού το βραβείο.

"Ποια είναι τα κριτήρια; Ο καλύτερος, ο καλύτερος της σεζόν... Ο καθένας διαλέγει τον αγαπημένο του παίκτη και υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα. Ας τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν".

Σημειώνεται πως οι τρεις τελικοί υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα μέσα στο 2014 είναι οι Ρονάλντο, Μέσι και Νόιερ, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 12 Ιανουαρίου σε γκαλά στη Ζυρίχη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ