ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η "πεντάρα" του Μονάχου

Caption=ENGLAND V GERMANYSCORE BOARDPIC RICHARD PELHAM
Caption=ENGLAND V GERMANYSCORE BOARDPIC RICHARD PELHAM CAPTION=ENGLAND V GERMANYSCORE BOARDPIC RICHARD PELHAM

Πέρασαν 13 χρόνια από την ποδοσφαιρική "παρέλαση" των Αγγλων μέσα στο Μόναχο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. Στον ίδιο όμιλο που συμμετείχε και η Εθνική μας.

Ηταν 1η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν τα "Λιοντάρια" με προπονητή τον Σουηδό Σβεν Γκόραν Ερικσον... κατασπάραξαν την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, την οποία και συνέτριψαν με σκορ 1-5.

Η απόλυτη ηδονή για τους Αγγλους, οι οποίοι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου υποχρεώθηκαν σε ντοπιαστική ήττα (0-1 με γκολ φάουλ του παίκτη της Λίβερπουλ Ντίτμαρ Χάμαν) από τα "πάντσερ", στο τελευταίο παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ, πριν αυτό ανακατασκευαστεί. Μάλιστα, μετά από εκείνο το ματς είχε παραιτηθεί ο Κίγκαν από την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας.

Η "πεντάρα" του Μονάχου

Η εκδίκηση ήρθε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Ο Κάρστεν Γιάνκερ άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς, αλλά το χατ-τρικ του Μάικλ Όουεν και τα γκολ των Τζέραρντ, Χέσκεϊ, οδήγησαν τον πατέρα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, Ρούντι Φέλερ, στην εντατική λόγω καρδιακής προσβολής!

"Δεν έχω ξαναδεί πιο άσχημη ήττα. Είναι το δικό ματς Βατερλό", είχε παραδεχθεί τότε ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε.

Ηταν η πρώτη ήττα της Γερμανίας εντός έδρας μετά 16 χρόνια, αφού είχε να χάσει ως γηπεδούχος από τις 16/10/1985 (από την Πορτογαλία).

Για τους Άγγλους ήταν η δεύτερη μεγάλη νίκη μετά το μακρινό 3-6 στο Βερολίνο το 1938, όταν είχαν υποχρεωθεί να χαιρετήσουν τον Χίτλερ με τον φασιστικό τρόπο.


Germany England 1-5 2001 (HQ)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ