ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Καταλονία απειλεί την Μπαρτσελόνα

BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 07: Barcelona fans display a Catalan flag prior to the start of the la Liga match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium on October 7, 2012 in Barcelona, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 07: Barcelona fans display a Catalan flag prior to the start of the la Liga match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium on October 7, 2012 in Barcelona, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) GETTY IMAGES

Μία πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία θα στερήσει στην Μπαρτσελόνα τη συμμετοχή της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της "La Liga".

H Καταλονία μάχεται εδώ και χρόνια για την απόσχισή της από το ισπανικό Κράτος, ενώ σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα έχει άμεση επίπτωση στην Μπαρτσελόνα καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος οι "μπλαουγκράνα" δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό.

"Δεν μου αρέσει να κάνω σπέκουλα για πράγματα που είναι πιθανόν να συμβούν. Η Καταλονία είναι και θα είναι πάντα μέρος της Ισπανίας. Εάν η Καταλονία, για κάποιο λόγο αποσχιστεί από την Ισπανία, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Σε τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχεί μόνο η Μπαρτσελόνα αλλά επίσης και οι υπόλοιπες ομάδες της περιοχής όπως η Νάστικ, η Χιρόνα, η Εσπανιόλ και η Γιαγκοστέρα. Ο νόμος που ισχύει λέει ότι σε τέτοια περίπτωση, η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο ισπανικό πρωτάθλημα.", δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Χαβιέ Τέμπας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ