ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© ANDY HOOPER

Ρούνεϊ δεξί χαφ και Ντι Μαρία "10άρι" τα νέα πειράματα του Λουί φαν Χάαλ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίζει βαρετό ποδόσφαιρο, χωρίς ψυχή και ενθουσιασμό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν απογοητεύει ακριβώς με τα αποτελέσματά της στην Premier League, αλλά το ποδόσφαιρο που παίζει είναι βαρετό, όπως τονίζουν αρκετοί παλαίμαχοι άσοι της.

Στις 17 Ιανουαρίου στο Λονδίνο οι οπαδοί της ManUtd που βρέθηκαν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας ζήτησαν στο ημίχρονο να αλλάξει το σύστημα από 5-3-2 σε 4-4-2, κάτι που έκανε ο Λουί φαν Χάαλ.

Βελτίωση υπήρξε, αλλά η ομάδα εξακολουθεί να μην παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά αυτό που λείπει είναι ο ενθουσιασμός.

Για να έρθει αυτό θα πρέπει να σταματήσει τα πειράματα ο Ολλανδός τεχνικός. Διατηρεί το 4-4-2, αλλά δεν σταματά να πειραματίζεται.

Την Κυριακή οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν τυχεροί, καθώς με γκολ του Ντάλεϊ Μπλιντ στο 92' απέφυγαν την ήττα στο "Μπόλεϊν Γκράουντ" (1-1).

4-4-2 με ρόμβο παρέταξε ο Φαν Χάαλ, όμως ξάφνιασε τους πάντες βάζοντας τον Άνχελ ντι Μαρία πίσω από τους επιθετικούς και τον Γουέιν Ρούνεϊ δεξί χαφ!

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Κανείς από τους δύο απέδωσε, όπως και ο Αντνάν Γιανουζάι που έπαιξε αριστερά, ενώ αμυντικό χαφ ήταν ο Μπλιντ και στην επίθεση οι Φαν Πέρσι, Φαλκάο.

Ο Ρούνεϊ δεν ήξερε που πατάει, δεν βοήθησε, δεν μπορούσε να δημιουργήσει, όπως και ο Ντι Μαρία, ο οποίος "10άρι" δεν είναι (ούτε επιθετικός, καθώς και εκεί τον είχε δοκιμάσει ο Φαν Χάαλ σε 2-3 ματς).

Όταν οι Ρούνεϊ και Ντι Μαρία, οι έμπειροι και ακριβοί παίκτες δεν παίζουν στην θέση τους και δεν μπορούν να αποδώσουν, πως είναι δυνατόν να παίξει καλά ο Γιανουζάι. Ένας νεαρός που περιμένει την σωστή συνεργασία με τα μεγάλα αστέρια για να δείξει το ταλέντο του.

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Όλα αυτά βέβαια είχαν και ως αποτέλεσμα τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Ρανταμέλ Φαλκάο να μην τροφοδοτούνται σωστά, έτσι να μην μπορούν να απειλήσουν.

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Αντιθέτως, απέδωσε καλά ο ρόμβος της Γουέστ Χαμ, η οποία είχε αμυντικό χαφ τον Αλέξ Σονγκ, δεξιά του το Νόουμπλ, αριστερά του τον Νόλαν και "10άρι" ήταν ο Ντάουνινγκ. Ο Άντι Κάρολ έλειπε λόγω τραυματισμού και στην επίθεση ήταν οι Ντιαφρά Σακό και Ενέρ Βαλένσια.

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© AP

Οι αριθμοί σε σχέση με πέρσι

Όπως θα δείτε στην παρακάτω καρτέλα, μετά από 24 αγωνιστικές η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 12 νίκες, όσες και πέρσι με τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Έχει πετύχει ένα γκολ περισσότερο (40-39), απλά έχει καλύτερη άμυνα, καθώς έχει δεχτεί φέτος 23, ενώ πέρσι 29. Εκεί ουσιαστικά είναι η διαφορά, δεν είναι τόσο κακή η άμυνα, όμως χρειάζεται να βελτιωθεί η επίθεση.

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φόβοι για νέα αλλαγή συστήματος

"Τρέμουν" οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για νέα αλλαγή συστήματος από τον Λουί φαν Χάαλ και ο λόγος είναι ο αποβολή του Λουκ Σο.

Ο Άγγλος αριστερός μπακ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 93' και θα απουσιάσει στο ματς της Τετάρτης με την Μπέρνλεϊ στο "Ολντ Τράφορντ".

Η βαρετή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© GETTY IMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ