ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο

Η επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο

Ενόψει του αποψινού(21/1) προημιτελικού Κυπέλλου Ισπανίας Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης θυμηθείτε την ιστορική πρόκριση των "μπλαουγκράνα" επί των "ροχιμπλάνκος" πριν 18 χρόνια.

Στις 12 Μαρτίου 1997 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε στο Καμπ Νόου την Ατλέτικο Μαδρίτης στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας. Το πρώτο ματς στο Βιθέντε Καλντερόν είχε λήξη 2-2.

'Οσοι παρακολούθησαν τον επαναληπτικό στην Βαρκελώνη έγιναν μάρτυρες ενός από τους συναρπαστικότερους αγώνες στην ιστορία του θεσμού. Η εξέλιξη του ήταν δραματική.

Στην Ατλέτικο αγωνίζονταν ο Μιλίνκο Πάντιτς, που είχε φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου πριν πάει στους "ροχιμπλάνκος". Ο Σέρβος μετέτρεψε τον προημιτελικό σε προσωπική υπόθεση με χατ-τρικ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Μπαρτσελόνα δεν πίστευε στην ανατροπή από 0-3. Οι γηπεδούχοι έπρεπε να βάλουν τέσσερα γκολ και να μην δεχθούν κανένα για να περάσουν στην επόμενη φάση του Copa del Rey.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξαν οι αλλαγές του Μπόμπι Ρόμπσον, προπονητή της Μπαρτσελόνα, που έβαλε πριν την λήξη του ημιχρόνου τους Στόιτσκοφ και Πίτσι στην θέση των Ποπέσκου και Μπλαν.

Η επιθετική γραμμή των "μπλαουγκράνα" με την έναρξη της επανάληψης αποτελούνταν από τους Στόιτσκοφ, Λουίς Ενρίκε, Ρονάλντο, Φίγκο και Πίτσι. Ο Μπόμπι Ρόμπσον τα έπαιζε όλα για όλα και μετέτρεψε το σύστημα σε 3-2-5.

Ο Ρονάλντο, στη μοναδική του χρονιά στην Μπαρτσελόνα, σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο. Ένα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ του Ρονάλντο, η Ατλέτικο προηγήθηκε 4-2 με σκόρερ και πάλι τον Μίλινκο Πάντιτς, που τιμώρησε το λάθος του Βίτορ Μπαϊα. Πλέον, η Μπαρτσελόνα ήθελε τρία γκολ για να προκριθεί.

Η επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο

Ο χρόνος ήταν σύμμαχος των παικτών του Ράντομιρ Άντιτς, που μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κοντά στην πρόκριση. Στο 67' ο Φίγκο μείωσε το σκορ 3-4 δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο πέτυχε το τρίτο προσωπικό γκολ στο ματς ισοφαρίζοντας 4-4. Το Καμπ Νόου "εξερράγη" στο 82ο λεπτό όταν ο Πίτσι πέτυχε το γκολ της νίκης για την Μπάρτσα. Ο Ισπανός επιθετικός πανηγύρισε έξαλα το γκολ όπως και όλο το Καμπ Νόου.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ένα βήμα πριν τον τελικό απέκλεισε εύκολα την Λας Πάλμας και κατέκτησε το τρόπαιο όταν νίκησε 3-2 την Μπέτις στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Μπερναμπέου.

Μπαρτσελόνα(Μπόμπι Ρόμπσον): Bίτορ Μπαϊα, Κόουτο, Μπλαν, Σέρχι, Ποπέσκου, Λουίς Ενρίκε, Ντε Λα Πένια, Φίγκο, Ρονάλντο

Ατλέτικο(Ράντομιρ Αντιτς): Moλίνα, Λόπεθ, Σάντι, Προντάν, Αγκιλέρα, Μπεμπλ, Πάντις, Παούνοβιτς, Κίκο, Καμινέρο

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ