ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αμαρτωλή 11άδα που έδιωξε η FIFA

Η αμαρτωλή 11άδα που έδιωξε η FIFA

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε 11 στελέχη της. Ποια είναι αυτά και τι ισχύει για Μπλάτερ και Λευκαρίτη. Η ανακοίνωση της FIFPro.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες γύρω από το τεράστιο σκάνδαλο που συγκλονίζει την FIFA και αφορά πολλά στελέχη της, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα (27/5) και έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων γύρω από τον αμαρτωλό δρόμο που διαβαίνει εδώ και πολλά χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε με βάση "το άρθρο 83 παράγραφος 1" του Κώδικα ηθικής της Ομοσπονδίας να απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε 11 στελέχη της, τα οποία εμπλέκονταν με την υπόθεση.

Ο λόγος γίνεται για τους Τζέφρι Γουέμπ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κόστας Τάκκας, Τζακ Γουόρνερ, Ευγένιο Φιγκουερέδο, Ράφαελ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν, Νικόλας Λεόζ, Τσακ Μπλέιζερ και Ντάριλ Γουόρνερ.

Ανακρίνεται ο Μπλάτερ, αναζητείται και ο Λευκαρίτης

Εξάλλου και ο Ζεπ Μπλάτερ θα ανακριθεί από τις αρμόδιες Αρχές, έστω και αν δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ενοχής του ή εμπλοκής του στο σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί. Είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, άρα δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει ένταλμα σύλληψης. Επομένως, όταν κριθεί ότι πρέπει να παρουσιαστεί και να καταθέσει, θα πρέπει να παρουσιαστεί.

Όσο για τον Μάριο Λευκαρίτη, αναζητείται επίσης από τις Αρχές της Ελβετίας για να ανακριθεί. Άλλωστε, πρόκειται για τον εκ των αντιπροέδρων της UEFA, άρα για πρόσωπο με γνωριμίες και βαθιά γνώση του τι συμβαίνει στα άδυτα των διεθνών Συνομοσπονδιών. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως έπεσε από τα σύννεφα με τα όσα άκουσε.

Η ανακοίνωση της FIFPro για το σκάνδαλο

Τέλος, η Παγκόσμια Ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) εξέφρασε τον προβληματισμό της για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από τις δράσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

" Όσα αναφέρονται, προκαλούν ανησυχία και ένας που εμπλέκεται άμεσα, δεν μπορεί απλά να καθίσει και να αποδεχτεί αυτό που είχε γίνει συνήθης διαδικασία στη διοίκηση του αθλήματος. Η FIFPro καταδικάζει κάθε είδους διαφθορά που απειλεί την αξιοπιστία του παιχνιδιού και των ποδοσφαιριστών. Κάθε έρευνα που μπορεί να οδηγήσει στο να βελτιωθεί η κατάσταση, είναι ευπρόσδεκτη, ώστε όσοι κριθούν υπεύθυνοι για αυτές τις καταστάσεις, να πληρώσουν".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ