ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γράθια: "Έτσι νικήσαμε την Μπαρτσελόνα"

Γράθια: "Έτσι νικήσαμε την Μπαρτσελόνα"

Ο προπονητής της Μάλαγα, Χάβι Γράθια, μιλάει στο Sport24.gr για τον θρίαμβο στο "Καμπ Νόου" που διέκοψε το σερί νικών της Μπάρτσα.

Η εβδομάδα που προηγήθηκε του ταξιδιού στην Βαρκελώνη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Μια βαριά γρίπη τον καθήλωσε στο κρεβάτι και δεν του επέτρεψε να δώσει το παρών στην προπόνηση της Πέμπτης (19/02). Δεν πτοήθηκε, αλλά το εκμεταλλεύτηκε για να μελετήσει ακόμα περισσότερο την Μπαρτσελόνα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν ξεκάθαρα, λίγες ώρες αργότερα. Στον πρώτο γύρο, η Μάλαγα υποχρέωνε την Μπάρτσα στην πρώτη απώλεια βαθμών (0-0). Στον δεύτερο, την γονάτισε μέσα στο σπίτι της (1-0), καταφέρνοντας να διακόψει ένα σερί έντεκα νικών των "μπλαουγκράνα".

Πως τα κατάφερε, όμως, μια ομάδα με πολύ μικρότερο μπάτζετ και με σημαντικές απουσίες στο "Καμπ Νόου", όπως ο Νορντίν Αμραμπατ και ο Ιγνάθιο Καμάτσο; Ο Χάβι Γράθια, ο καθοδηγητής των Ανδαλουσιάνων για το μεγάλο "μπαμ", μιλάει στο Sport24.gr για το σχέδιο. απόδρασης, την φετινή υπέρβαση της Μάλαγα, τον πρώην "ερυθρόλευκο" Μιγέλ Τόρες, αλλά και την Ελλάδα, την οποία έχει πάντα στην καρδιά του, ύστερα από τις εμπειρίες του σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα.

Είναι η πιο σημαντική νίκη της καριέρας του; Σε ποιον την αφιερώνεις;

" Είναι μια νίκη για να την απολαύσουμε μαζί με τον κόσμο της ομάδας, με τον οποίο βιώνουμε και τις άσχημες στιγμές. Σίγουρα είναι μια σημαντική νίκη λόγω του αντιπάλου, της στιγμής και του τρόπου που επιτεύχθηκε".

Γράθια: "Έτσι νικήσαμε την Μπαρτσελόνα"

Και στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα καταφέρατε να την μπλοκάρετε, δίνοντάς της τα άκρα και κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους στον άξονα. Είναι αυτό το μυστικό για να σταματήσει κανείς την Μπάρτσα;

" Δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις. Πρέπει να βγουν πολλοί παράμετροι στο παιχνίδι για να καταφέρεις να κρατήσεις την Μπάρτσα στο μηδέν σε δύο ματς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η δουλειά των παικτών μου. Η δουλειά, η ποιότητα και η πίστη έκαναν δυνατή η νίκη".

Θεωρείς ότι αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη της μάχης για τον τίτλο; Ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο βλέπεις «πιο» φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

" Πιστεύω ότι ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς και η Μπάρτσα θα παλέψει μέχρι τέλος για να το κατακτήσει. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Και οι τρεις είναι μεγάλες ομάδες".

Η παραμονή στην Πριμέρα Ντιβισιόν υπολογίζεται στους 40-42 βαθμούς και η Μάλαγα έχει ήδη 38. Στην ομάδα μιλάτε όλοι για παραμονή, αλλά μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ;

" Μέχρι να φτάσουμε τους βαθμούς που αναφέρεις θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ειδικά όταν μιλάμε για τον στόχο που θέσαμε στην αρχή της περιόδου. Αν τον πετύχουμε νωρίς και μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε. Αυτή η ομάδα αποδεικνύει ότι έχει δίψα και δέσμευση για να ξεπερνάει τις προσδοκίες".

Γράθια: "Έτσι νικήσαμε την Μπαρτσελόνα"

Τον Ιανουάριο έφυγαν Αντούνες - Σάντα Κρουζ, η διοίκηση δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει τον προπονητή με μεταγραφές, αλλά έβγαλες από το. μανίκι σου νεαρούς ποδοσφαιριστές και «αναγέννησες» άλλους. Είναι αυτή η καλύτερή σου σεζόν ως προπονητής;

" Νιώθω πολύ καλά στον σύλλογο και στην πόλη. Η ομάδα έχει παρόν και μέλλον, με βάση το νεαρό της ηλικίας πολλών παικτών. Εφυγαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να δοθεί εμπιστοσύνη στους πιο νεαρούς για να δουν ότι και αυτοί είναι σημαντικοί".

Μίλησέ μου για τον Μιγέλ Τόρες. Στον Ολυμπιακό έπαιξε ελάχιστα, αλλά στην Μάλαγα είναι πρωταγωνιστής και στο "Καμπ Νόου" έκανε μεγάλο ματς. Σε τι οφείλεται η μεταμόρφωση; Ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα τραυματισμού του;

" Ο Μιγέλ είναι μεγάλος παίκτης και ένας ποδοσφαιριστής που δίνει πολλά στην ομάδα. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και είναι πάντα διατεθειμένος να βοηθήσει το σύνολο. Είναι μια σπουδαία προσθήκη. Τον τραυματισμό τον έχουμε ξεχάσει και αυτό είναι το καλύτερο σημάδι. Πιστεύω ότι απολαμβάνει να νιώθει σημαντικός στην ομάδα".

Κάνεις σταθερά βήματα στην καριέρα σου: Αλμερία, Οσασούνα, Μάλαγα. Ποιο θα είναι το επόμενο;

" Αυτή την στιγμή ο στόχος μου είναι να κάνω καλύτερη την Μάλαγα κάθε μέρα που περνάει μέσα από την δουλειά μου ως προπονητή. Μου αρέσει να απολαμβάνω αυτή την φιλοσοφία. Δεν ξέρω που θα με πάει το μέλλον".

Τι αναμνήσεις κρατάς από την Ελλάδα; Παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα, όπου και εργάστηκες;

« Εχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα, όπου είχα την τύχη να γνωρίσω πολύ καλούς ανθρώπους όπως εσύ (σ.σ. απολογούμαστε για την προσωπική αναφορά, αλλά ο υπογράφων υπήρξε μεταφραστής του Γράθια στην Κέρκυρα). Στο αθλητικό κομμάτι, κρατάω μια σπουδαία ανάμνηση από τον Ολυμπιακό Βόλου. Εύχομαι να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, παρακολουθώ τα αποτελέσματά του και θέλω να στείλω μια δυνατή αγκαλιά και όλη μου την δύναμη για να τα καταφέρει. Εμπρός Βολάρα!".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ