ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ετοιμάζουν μποϊκοτάζ οι οπαδοί της Νιούκαστλ

Ετοιμάζουν μποϊκοτάζ οι οπαδοί της Νιούκαστλ

Η είδηση ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Νιούκαστλ παρουσίασε κέρδη εξόργισε τους φιλάθλους της ομάδας που δεν βλέπουν αυτά να αποτυπώνονται στο ρόστερ της.

Η Νιούκαστλ βρίσκεται στη13η θέση της Premier League ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τον μεγάλο μπελά στο κεφάλι του Μάικ Άσλεϊ. Από το 2007 που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των "ανθρακωρύχων" έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των οπαδών της ομάδας για τις οικονομικές επιλογές του.

Εκείνο το καλοκαίρι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έδωσε για να αγοράσει την αγαπημένη του ομάδα περισσότερα από 130 εκατομμύρια λίρες.

Το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων χρημάτων δόθηκαν για την κάλυψη των χρεών από τις προηγούμενες διοικήσεις με τον Μάικ Άσλεϊ να δίνει ουσιαστικά ένα δάνειο στην ομάδα του. Κάπου εκεί αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα για τον επιχειρηματία ο οποίος έχει δώσει αρκετά επιπλέον χρήματα για την Νιούκαστλ.

Στην προσπάθειά του να ισοσκελίσει οικονομικά τον σύλλογο έχει περιορίσει τις δαπάνες και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι "ανθρακωρύχοι" παρουσιάζουν αυξανόμενα κέρδη στον ισολογισμό τους. Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που έγινε η Νιούκαστλ έκλεισε τη σεζόν 2013-14 με κέρδη 18.7 εκατομμυρίων λιρών, ενώ συνολικά υπάρχουν στον τραπεζικό της λογαριασμό 34 εκατομμύρια δολάρια.

Όλα αυτά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των οπαδών της ομάδας αφού την βλέπουν να είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν σενάρια για αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών το ερχόμενο καλοκαίρι. Τιοτέ, Κολοτσίνι και Κρουλ φέρονται να είναι προς πώληση με το σύλλογο να προσδοκά έσοδα ύψους 60 εκατομμυρίων λιρών.

Οι οπαδοί χρεώνουν στον Άσλεϊ ότι δεν έχει όραμα για την ομάδα και για αυτό το λόγο ετοιμάζονται να μποϊκοτάρουν τον επόμενο αγώνα της Νιούκαστλ με την Τότεναμ. "Τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας δεν αντικατοπτρίζονται στο γήπεδο" αναφέρει σε βρετανικά Μέσα εκπρόσωπος των οπαδών. Το περασμένο καλοκαίρι η αλήθεια είναι ότι ο Άσλεϊ έδωσε περίπου 40 εκατομμύρια για μεταγραφές, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Πάντως, η επίσημη θέση της ομάδας βγήκε μέσα από μία ανακοίνωση η οποία τονίζει: "Το χρέος μας παραμένει στα 129 εκατομμύρια λίρες αφού ο κ. Άσλεϊ δεν έχει πάρει λεφτά για το δάνειο που μας έδωσε, ούτε γενικότερα άλλα χρήματα από το σύλλογο".

Το τι θα γίνει τελικά στον αγώνα με την Τότεναμ θα το δούμε την Κυριακή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ