ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιπλέον κέρδη για τις ελληνικές ομάδες

Επιπλέον κέρδη για τις ελληνικές ομάδες
INTIME SPORTS

Ευχάριστα ήταν τα νέα που προέκυψαν για τους ελληνικούς συλλόγους από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των συλλόγων μελών της ECA. Θα πάρουν χρήματα από τα κέρδη των ομάδων που παρέβησαν τις διατάξεις του FFP.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων συνεδρίασε την Τρίτη (9/9) στην Γενέβη και τα 214 μέλη της απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης ενημερώθηκαν πως επήλθε συμφωνία με την UEFA ώστε τα παρακρατούμενα κέρδη των ομάδων που παρέβησαν τις διατάξεις του FFP να μοιραστούν στους συλλόγους των περσινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αν μη τι άλλο, αυτά είναι ευχάριστα νέα για τους ελληνικούς συλλόγους που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League και ο ΠΑΟΚ στην αντίστοιχη του Europa League, ενώ Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη στα προκριματικά του Europa League.

Ο πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάιντς Ρούμενιγκε, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου πως πρόκειται για μία συμφωνία με την UEFA και τους συλλόγους, ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στις ομάδες. Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν τιμωρήθηκαν με 60.000.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο θα μειωθεί σε 24.000.000 ευρώ αν συμμορφωθούν εγκαίρως με τις διατάξεις του Financial Fair Play

Επιπλέον, οι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατάσαραϊ, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας επίσης παρέβησαν το νέο κανονισμό της UEFA και θα πληρώσουν πρόστιμο, το οποίο θα διανεμηθεί στις ομάδες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Απ' αυτούς τους συλλόγους παρακρατούνται τα πριμ που έχουν κερδίσει από τις συμμετοχές τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και υπολογίζονται σε 24.000.000 ευρώ. Οι 70 σύλλογοι θα μοιραστούν περίπου 265.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν ισόποσα στους συλλόγους που αποκλείστηκαν από τις προκριματικές φάσεις.

Τέλος, ανακοινώθηκε στους συλλόγους της ECA ότι την τριετία 2015 - 2018, θα υπάρξει αύξηση εσόδων κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. Στο Champions League η νέα συμφωνία θα αποφέρει ετήσια έσοδα της τάξεως των 1.750.000.000 ευρώ και πρέπει να ειπωθεί πως μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στη βελτιωμένη συμφωνία του βρετανικού "BT Sport" που κέρδισε τα δικαιώματα από το "Sky Sports".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ