ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

Το δράμα των οπαδών της Κάρντιφ. Ο Βίνσεντ Ταν αφού άλλαξε τα χρώματα και το έμβλημα του συλλόγου, ζητάει από τον τεχνικό Μακάι να παραιτηθεί ενώ δεν θέλει να ξοδέψει ούτε λίρα. Ποιος πραγματικά είναι ο Μαλαισιανός κροίσος;

Με περιουσία που ξεπερνά το 1.3 δισ. δολάρια, ο Βίνσεντ Ταν το 2010 αποφάσισε να επενδύσει στο βρετανικό ποδόσφαιρο αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Κάρντιφ.

Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να αλλάξει τα χρώματα και το έμβλημα του συλλόγου προκαλώντας την οργή των οπαδών, να παρέμβει σε τεχνικά θέματα αλλά και να δει τους υπαλλήλους του να γυρίζουν γραφικά videos με αφορμή τα 60ά γενέθλια του!

Οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι χορεύουν και τραγουδούν στην υγειά του Ταν. "Τον αγαπάμε, όπου πηγαίνει ο Ταν, τον ακολουθούμε", λένε χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις του Ασιάτη επιχειρηματία με τους οπαδούς της Κάρντιφ θεωρούνται τεταμένες μετά την απόφαση του πρώτου να εξωθήσει τον προπονητή του συλλόγου, Μάλκι Μακάι σε παραίτηση.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως: " Δεν θα δώσουμε ούτε ευρώ για μετεγγραφές τονΙανουάριο", κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για τα πρόσθετα 15 εκατ. λίρες στο προβλεπόμενο καλοκαιρινό μπάτζετ.

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

"Το καλοκαίρι, από τα 35 εκατ. λίρες που ήταν το μπάτζετ των μεταγραφών, φτάσαμε στα 50 εκατ. λίρες. Η διάθεση 15 εκατ. επιπλέον από τοπροβλεπόμενο μπάτζετ, οδήγησε και στην απόλυση του Ίαν Μούντι από τη θέση του υπεύθυνου προσθηκών στο δυναμικό", τονίστηκε σε ανακοίνωση.

Στον Μακάι, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών φέρεται να είπε: " Θα παραιτηθείς η θα σε απολύσω".

Το αυτί του 60χρονου προέδρου δεν φαίνεται να ιδρώνει παρά τον εκνευρισμένο που έχει προκαλέσει στους υποστηρικτές της Κάρντιφ.

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

"Εάν οι οπαδοί ή οποιοσδήποτε με θέλει, θα μείνω για πολύ καιρό. Αν όμως διαπιστώσω πως είναι αγενείς απέναντι μου τότε θα βρω νέο αγοραστή και θα αποχωρήσω", δήλωσε πριν από λίγο καιρό.

Στην Μαλαισία ο Ταν παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που έφερε πρώτος τα McDonald's στη χώρα του, το 1982.

Είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Μερτζάγια με πολύχρονη παρουσία σε φίρμες fast-food αλλά και πακέτα διακοπών.

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

Ο Ταν, ο οποίος είναι πατέρας 11 παιδιών θεωρείται δεινός δύτης ενώ ασκεί επιρροή στα πολιτικά πράγματα της χώρας του, όντας στην 9η θέση των πιο πλούσιων Μαλαισιανών.

Η δημοτικότητα του στην Κάρντιφ έπιασε πάτο την περυσινή σεζόν όταν αποφάσισε να διαγράψει το μπλε χρώμα από τη φανέλα του συλλόγου καθιερώνοντας το κόκκινο.

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

Επίσης, αποκάλυψε πως σκόπευε να ονομάσει την ομάδα Kάρντιφ Ντράγκονς!

Η Κάρντιφ την περασμένη σεζόν εξασφάλισε την προαγωγή της στα μεγάλα σαλόνια της Premier League.

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης το καλοκαίρι ξόδεψε περισσότερα από 25 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές, δαπανώντας μόνο για τον Χιλιανό μέσο, Γκάρι Μεντέλ 11 εκατομμύρια λίρες, ποσό που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία της Κάρντιφ.

Ένας τρελός δισεκατομμυριούχος

Ο άμεσος συνεργάτης του Μάλκι Μακάι, Ίαν Μούντι απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ταν να προχωρά στην απόκτηση του Σλοβένου, Ετιέν Βελικόνια δίχως την συγκατάθεση του προπονητή...

Ο Ταν αστειεύεται για την αλλαγή στα χρώματα της Κάρντιφ

Δείτε το χιουμοριστικό video με την αφοσίωση των υπαλλήλων του Ταν

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ