ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έγραψε ιστορία ο Ιμπραχίμοβιτς

Έγραψε ιστορία ο Ιμπραχίμοβιτς
Ιμπραχίμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέτυχε δυο γκολ απέναντι στην Εσθονία και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σουηδίας. Το Sport24.gr κάνει μία μικρή αναδρομή στην ζωή του (VIDEO).

Να είσαι παιδί Βόσνιου πατέρα, Κροάτισσας μητέρας και να μεγαλώνεις στην Σουηδία γράφοντας μάλιστα ιστορία με την εθνική ομάδα. Κάπως έχει η ιστορία της ζωής του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Οι γονείς του μετανάστευσαν στην Βόρεια Ευρώπη το 1977 και λίγα χρόνια αργότερα έφεραν στον κόσμο έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πως ξεκίνησε όμως να ασχολείται με τη μπάλα ο Ζλάταν; Στην ηλικία των έξι ετών, οι γονείς του του έκαναν δώρο ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια και τον έγραψαν σε δυο σωματεία της περιοχής (Μάλμε και Μπάλκαν).

Το ταλέντο του ξεχώρισε, όμως η ζωή δεν ήταν εύκολη και σε ηλικία 15 ετών διέκοψε προσωρινά την αθλητική του δραστηριότητα, με σκοπό να πιάσει δουλειά στο λιμάνι του Μάλμε για να βοηθήσει τους γονείς του.

Ευτυχώς για τον ίδιο και εμάς, ένας μάνατζερ τον έπεισε να συνεχίσει και γρήγορα άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο, έχοντας ως όνειρο να μοιάζει στον Ρονάλντο.

Διάλεξε την Σουηδία

Μιας και το θέμα μας έχει να κάνει με την διαδρομή του στην εθνική ομάδα, πρέπει να τονίσουμε πως ο Ιμπραχίμοβιτς είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την Βοσνία Ερζεγοβίνη, όμως διάλεξε την Σουηδία που θεωρεί ως πατρίδα του.

Το ντεμπούτο του με τους Μπλε έκανε στις 31 Ιανουαρίου του 2001 απέναντι στα Νησιά Φερόε και λίγους μήνες αργότερα (τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου) έπαιξε στο πρώτο σοβαρό παιχνίδι με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ.

Από τότε έχει αγωνιστεί 99 φορές με το εθνόσημο, έχοντας σκοράρει 50 τέρματα. Μάλιστα την Πέμπτη (4/9) απέναντι στην Εσθονία έγραψε ιστορία (με τακουνάκι παρακαλώ), καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σουηδίας.

Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία των Blågult

1) Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: 99 εμφανίσεις, 50 γκολ (2001 - ...)

2) Σβεν Ρίντελ: 49 εμφανίσεις, 49 γκολ (1923 - 1932)

3) Γκούναρ Νόρνταλ: 33 εμφανίσεις, 43 γκολ (1942 - 1948)

4) Χένρικ Λάρσον: 106 εμφανίσεις, 37 γκολ (1993 - 2009)

5) Γκούναρ Γκρεν: 57 εμφανίσεις, 32 γκολ (1940 - 1958)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ