ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Μια ενδεκάδα από ποδοσφαιριστές που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες του κοινού για το 2016. Διαβάστε ποιοι είναι και δείτε το βίντεο της παρουσίασής τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και όταν μπήκε το 2016, όλοι είχαμε κατά νου ορισμένα ονόματα που θα ξεχώριζαν επί χόρτου. Διότι, απλούστατα, έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να το πράττουν.

Ρονάλντο, Μέσι, Γκριεζμάν, Νόιερ, Ιμπραχίμοβιτς είναι μερικοί από αυτούς. Ήταν αναμενόμενο ότι θα μας προσφέρουν "λαχταριστές" ποδοσφαιρικές στιγμές και ότι θα μας δώσουν καλούς λόγους για να παρακολουθήσουμε τα παιχνίδια των ομάδων τους.

Παράλληλα με αυτούς, στον ποδοσφαιρικό χάρτη υφίσταται κι ένα άλλο... είδος παικτών. Εκείνοι που ξεπερνούν τις προσδοκίες του κοινού. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Αυτούς αναζήτησε και παρουσίασε το κανάλι Copa90, με αφορμή, φυσικά, το επερχόμενο τέλος του 2016. Διαβάστε ποιοι είναι και δείτε το βίντεο που τους παρουσιάζει.

Αναλυτικά:

Κέιλορ Νάβας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Η πίκρα μετά την ανεκδιήγητη τροπή που πήρε η υπόθεση του Νταβίντ Ντε Χεά, την τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2015, "διαχεόταν" στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο τότε... απομυθοποιημένος ήρωας, Κέιλορ Νάβας (ήταν να παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!), ήρθε ως από μηχανής θεός για να θυμίσει στους φίλους της Ρεάλ ότι μόνο τυχαίος δεν είναι, όντας καταλυτικός παράγοντας στην κατάκτηση του Champions League.

Έκτορ Μπεγερίν (Άρσεναλ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Μόλις στα 21 του, δείχνει ότι έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων δεξιών μπακ στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μπορεί η Άρσεναλ να μην κατάφερε να αρπάξει την ευκαιρία της κάκιστης χρονιάς των υπόλοιπων "μεγάλων", προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια, ωστόσο ο ίδιος διένυσε αξιοθαύμαστη σεζόν και στάθηκε κάτι περισσότερο από αντάξιος των προσδοκιών. "Θησαυρός" για την ομάδα του Λονδίνου, η οποία δείχνει πρόθυμη να επενδύσει πάνω του.

Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Χάρη στη δουλειά του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, η Τότεναμ εμφανίστηκε άκρως βελτιωμένη την περσινή σεζόν, με συνέπεια να τερματίσει και στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Η σταθερότητα στην αμυντική γραμμή των Spurs ήταν έναν αδιαμφισβήτητο "όπλο" και σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι επιδόσεις του Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Πανέξυπνος κεντρικός αμυντικός και ο παίκτης που δείχνει να επηρεάζεται στον μεγαλύτερο βαθμό από την παρουσία του Ποτσετίνο στον πάγκο.

Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους)

TURIN, ITALY - MAY 14:  Leonardo Bonucci of Juventus FC in action during the Serie A match between Juventus FC and UC Sampdoria at Juventus Arena on May 14, 2016 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
TURIN, ITALY - MAY 14: Leonardo Bonucci of Juventus FC in action during the Serie A match between Juventus FC and UC Sampdoria at Juventus Arena on May 14, 2016 in Turin, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

Ήταν γνωστό ότι αποτελούσε κεντρικό αμυντικό μεγάλης κλάσης. Φέτος, ωστόσο, ξεπέρασε τον εαυτό του. Διένυσε εκπληκτικό Euro με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας και έκανε την Τσέλσι να θέλει να ξοδέψει 60.000.000 ευρώ για τα "μάτια" του. Εντέλει, ο ίδιος δήλωσε εμπράκτως την αφοσίωσή του στη Γιουβέντους, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του προ ημερών.

Πατρις Εβρά (Γιουβέντους)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Στα 35 του, εξακολουθεί να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο υψηλότατο επίπεδο και να εκπλήσσει διαρκώς όσους υποστηρίζουν πως έχει... φάει τα ψωμιά του. Όχι, δεν είναι απλώς μια αξιόπιστη λύση. Ο Γάλλος μπακ δείχνει κάτι περισσότερο από αυτό, φορώντας τη φανέλα της "Μεγάλης Κυρίας" και ανταγωνίζόμενος έναν ικανότατατο μπακ, όπως ο Άλεξ Σάντρο.

Εν'Γκολό Καντέ (Τσέλσι)

LONDON, ENGLAND - AUGUST 15: Ngolo Kante of Chelsea during the Premier League match between Chelsea and West Ham United at Stamford Bridge on August 15, 2016 in London, England. (Photo by Catherine Ivill - AMA/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - AUGUST 15: Ngolo Kante of Chelsea during the Premier League match between Chelsea and West Ham United at Stamford Bridge on August 15, 2016 in London, England. (Photo by Catherine Ivill - AMA/Getty Images) GETTY IMAGES

Αν και σήμερα οι συστάσεις είναι περιττές, πριν από ενάμιση χρόνο ο Γάλλος ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Πλέον, άπαντες γνωρίζουμε τι εστί Καντέ. Τρομερά πνευμόνια, σπάνιο ποδοσφαιρικό μυαλό και άριστος στο τακτικό κομμάτι. Ίσως το ότι ο Άλεξ Φέργκιουσον τον έχει χαρακτηρίσει κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Premier League, είναι επαρκές για να κατανοήσουμε σε τι επίπεδο έχει φτάσει.

Ρενάτο Σάντσες (Μπάγερν Μονάχου)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Το 2016 μέτρησε ένα Euro και μια μεταγραφή, έναντι 35.000.000 ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου. Για την ώρα, δεν έχει κερδίσει ρόλο βασικού στη Βαυαρία, ωστόσο άπαντες βλέπουν στο πρόσωπό του ένα "next big thing" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι κέρδισε το βραβείο του golden boy για φέτος.

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016
2016 GETTY IMAGES

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, υπήρξαν διαστήματα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πόνταρε στις επιδόσεις του 19χρονου Ράσφορντ στο κομμάτι της δημιουργίας. Τα "βάρη" έπεσαν στα πόδια του απότομα, όμως εκείνος κατόρθωσε να ανταποκριθεί ικανοποιητικότατα. Η ανάδειξή του πιστώνεται στον Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ ο πιτσιρικάς δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ριγιάντ Μαχρέζ (Ράιαν Μαχρέζ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Το 2014 αποκτήθηκε από τη γαλλική Λα Χαβρ, έναντι 500.000 ευρώ. Από την πρώτη του σεζόν στο "Κινγκ Πάουερ", έδωσε δείγματα του ιδιάζοντος ταλέντου του, αλλά η δεύτερη ήταν πολύ περισσότερο εντυπωσιακή. Παρέα με τον Τζέιμι Βάρντι (βλ. παρακάτω), έδειξαν τον "δρόμο" στο επιθετικό σκέλος της ομάδας τους, η οποία, ως γνωστόν, πανηγύρισε την κατάκτηση της Premier League.

Ντιμίτρι Παγιέτ (Γουέστ Χαμ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016
JB AUTISSIER / PANORAMIC

Η περσινή σεζόν του στη Γουέστ Χαμ ήταν καταπληκτική, όμως παρά το αυτό, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου τον έμαθε στο πρόσφατο Euro, καθώς ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να του εμπιστευτεί φανέλα βασικού. Χάρη στις εξαίσιες εμφανίσεις του, η λογική λέει ότι σύντομα θα καταφτάσει πρόταση με πάμπολλα μηδενικά στα γραφεία της Γουέστ Χαμ.

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Αυτή είναι η ενδεκάδα - έκπληξη για το 2016

Οι λόγοι που ο Τζέιμι Βάρντι έγινε διάσημος, είχαν να κάνουν όχι μόνο με την αγωνιστική προσφορά του "θαύμα της Λέστερ", αλλά και με τη θεότρελη πορεία του προς την κορυφή, αφού το 2010 αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η εισχώρηση του στη συγκεκριμένη λίστα ήταν απόλυτα αναμενόμενη, με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει 24 γκολ και να καταφέρνει να κλιθεί στο Euro που διοργανώθηκε στην Πορτογαλία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Εζίλ δεν είναι ο κορυφαίος στις ασίστ στην ιστορία της Premier League
Οι δέκα κορυφαίοι τερματοφύλακες για το 2016
Πρωταθλήτρια χειμώνα η Τσέλσι, τριάρες για Μάντσεστερ, ο Ζιρού έσωσε την Άρσεναλ
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ