ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημίωση 100.000 ευρώ στον Κλάσνιτς από δύο ιατρούς της Βέρντερ

Αποζημίωση 100.000 ευρώ στον Κλάσνιτς από δύο ιατρούς της Βέρντερ

O Ιβάν Κλάσνιτς κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με δύο πρώην ιατρούς της Βέρντερ Βρέμης, η οποία πρέπει να του καταβάλλουν 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για την υπόθεση της νεφρικής ανεπάρκειας.

Στα 37 χρόνια του, ο Ιβάν Κλάσνιτς χρειάζεται ιατρική βοήθεια για να αγωνιστεί όχι για κάποια νίκη ή πρόκριση, αλλά για την ίδια τη ζωή του. Τα νεφρά τον πρόδωσαν πάλι, για τρίτη φορά στην πολύπαθη πορεία του.

Ο παλαίμαχος επιθετικός περνάει το κατώφλι νοσοκομείου στο Αμβούργο και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Μία διαδικασία που διαρκεί πέντε ώρες κάθε φορά, μία διαδικασία που είναι απαραίτητη για να επιβιώσει.

Σημαντικό ρόλο στην περιπέτεια της υγείας του έπαιξε η "εγκληματική αμέλεια" του ιατρού της Βέρντερ Βρέμης, Γκετς Ντιμάνσκι και του βοηθού του, Μάντζου Γκούχα, η οποία δεν διέγνωσαν νωρίτερα απ' το 2005 το σοβαρότατο πρόβλημά του.

Γι' αυτό το λόγο, το περιφερειακό δικαστήριο της Βρέμης επιδίκασε, ύστερα από 8 χρόνια δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών, αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ στον Κροάτη. Παράλληλα, οι δύο ιατροί οφείλουν να πληρώσουν το κόστος θεραπείας του, ενώ ο Κλάσνιτς έχει τη δυνατότητα να ζητήσει αποζημίωση και για διαφυγόντα κέρδη.

Photo Credits: AP Photo/Joerg Sarbach

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΚΡΟΑΤΗ

Ιβάν Κλάσνιτς: Ο "δολοφόνος" που πρέπει να νικήσει τον θάνατο για τρίτη φορά

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τα τρόφιμα που θα σε σώσουν σε περίπτωση πολέμου

Η Σουηδία τύπωσε ένα εγχειρίδιο με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες της αν ξεσπάσει πόλεμος, και όλοι αναρωτιόμαστε αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24