ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρεται ο Φίγκο από τις εκλογές της FIFA!

Αποσύρεται ο Φίγκο από τις εκλογές της FIFA!

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της FIFA ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Λουίς Φιγκο.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μίχαελ φαν Πράαγκ, να αποσύρει την υποψηφιότητά του ενόψει των προεδρικών εκλογών της FIFA που θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου, ήταν η σειρά του Λουίς Φίγκο να... κουνήσει μαντήλι.

Ο 42χρονος Πορτογάλος έκανε γνωστό την Πέμπτη (21/5) πως δεν θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για να αναλάβει τη θέση του προέδρου στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πλέον οι δύο άνδρες που διεκδικούν το χρίσμα είναι ο Ζεπ Μπλάτερ και ο πρίγκηπας της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν.

Αποσύρεται ο Φίγκο από τις εκλογές της FIFA!

"Αυτή η διαδικασία είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ψηφοφορία. Αυτή η διαδικασία είναι δημοψήφισμα για την παράδοση μίας απόλυτης δύναμης σε έναν άνθρωπο, και αυτό είναι κάτι στο οποίο αρνούμαι να συμμετάσχω", τόνισε χαρακτηριστικά μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Λουίς Φίγκο και πρόσθεσε:

"Ταξίδεψα και συνάντησα εκπληκτικούς ανθρώπους που, παρότι αναγνώρισαν την αξία όσων έχουν γίνει, συμφώνησαν με την ανάγκη για αλλαγή. Μίας αλλαγής που θα καθαρίσει τη φήμη της FIFA ως μίας σκοτεινής οργάνωσης που θεωρείται πολύ συχνά ως μέρος διαφθοράς.

Τους τελευταίους μήνες όμως δεν έγινα μόνο μάρτυρας της επιθυμίας για αλλαγή αλλά και μάρτυρας συνεχόμενων συμβάντων, σε όλο τον κόσμο, που θα πρέπει να κάνουν να ντρέπεται όποιον επιθυμεί ελεύθερο, καθαρά και δημοκρατικό ποδόσφαιρο.

Αποσύρεται ο Φίγκο από τις εκλογές της FIFA!

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια προέδρους ομοσπονδιών που, ενώ τη μία ημέρα συνέκριναν τους ηγέτες της FIFA με το διάβολο, έπειτα ανεβαίνουν στην σκηνή και συγκρίνουν τους ίδιους ανθρώπους με τον Ιησού Χριστό.

Κανείς δεν μου το είπε αυτό, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Δεν υπάρχει καν ένα ατομικό δημόσιο ντιμπέιτ τις για τις προτάσεις των υποψηφίων".

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή (29/9) στη Ζυρίχη στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της FIFA και χρειάζεται κάποιος να έχει τα 2/3 των ψήφων στον πρώτο γύρο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτό το νούμερο τότε στο δεύτερο γύρο όποιος έχει έστω και μία ψήφο περισσότερη θα είναι ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ