ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαγόρευση μεταγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο

Απαγόρευση μεταγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο

Η FIFA τιμώρησε τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Μένει Γιουβέντους ο Μοράτα!

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016, ούτε τον Ιανουάριο του 2017, όπως αποφάσισε η FIFA.

Όπως είχε γίνει και με την Μπαρτσελόνα, ο λόγος της τιμωρίας είναι ο αντικανονικός τρόπος απόκτησης παικτών κάτω των 18 ετών.

Η FIFA ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση η μεταγραφική περίοδος που διανύουμε, έτσι οι δύο σύλλογοι μπορούν αν ενισχυθούν κανονικά αυτόν τον Ιανουάριο.

Επίσης, η Ατλέτικο θα πληρώσει πρόστιμο 825.000 ευρώ και η Ρεάλ 330.000 ευρώ, ενώ έχουν περιθώριο 90 ημερών για να καταθέσουν έφεση.

Μένει Γιουβέντους ο Μοράτα!

Η τιμωρία της Ρεάλ σημαίνει πως ο Άλβαρο Μοράτα θα μείνει στην Γιουβέντους το καλοκαίρι. Οι "μερένγκες" τον είχαν πουλήσει με 20.000.000 ευρώ στους Ιταλούς το καλοκαίρι του 2014, αλλά με δικαίωμα επαναγοράς.

Η συμφωνία λέει πως η Ρεάλ με 30.000.000 ευρώ μπορεί να τον αγοράσει τα 3 επόμενα καλοκαίρια. Το 2015 δεν το έκανε και το 2016 δεν θα μπορεί να το κάνει λόγω της τιμωρίας, έτσι τελευταία ευκαιρία θα είναι το καλοκαίρι του 2017.

Θυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι είχε αποκτήσει από την Σεβίλλη τον Αλέις Βιδάλ και από την Ατλέτικο τον Αρντά Τουράν, αλλά επειδή ήταν τιμωρημένη οι μεταγραφές ουσιαστικά έγιναν αυτόν τον Ιανουάριο. Οι παίκτες έκαναν προπόνηση με την "Μπάρτσα" και τον Ιανουάριο απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής (δεν μπορεί να πάρει τυπικά Ιανουάριο τον Μοράτα η Ρεάλ).

Οι δανεικοί

Παρ' όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο θα μπορούν να επαναφέρουν τους δανεικούς παίκτες υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει οικονομική συναλλαγή ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η Ρεάλ έχει δώσει ως δανεικούς τους: Ασένσιο στην Εσπανιόλ, Βαγιέχο στην Ρεάλ Σαραγόσα, Γιορέντε στη Ράγιο Βαγιεκάνο και Λούκας Σίλβα στη Μαρσέιγ. Από τη μεριά της η Ατλέτικο έχει δώσει τους: Γκιλαβογκί στη Βόλφσμπουργκ, Σίλβιο στη Μπενφίκα, Μανκίγιο στη Μαρσέιγ, Τσέρτσι στη Μίλαν, Λέο Μπαπτιστάο στη Βιγιαρεάλ και Μπόρχα Μπαστόν στην Έιμπαρ.

Ο κανονισμός

Ανήλικοι παίκτες μπορούν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό μόνο αν οι γονείς τους μετακομίσουν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Η FIFA δεν είχε ανακοινώσει για ποιον ή ποιους παίκτες είχε τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Τακεφούσα Κούμπο επέστρεψε στην Ιαπωνία...

Απαγόρευση μεταγραφών σε Ρεάλ και Ατλέτικο
© GETTY IMAGES
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ