ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση "κόλαφος" της ομοσπονδίας για Ανιέλι

Italian businessman and president of Italian football club Juventus F.C, Andrea Agnelli, is seen before the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Juventus at Louis II stadium in Monaco, Wednesday, April 22, 2015. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Italian businessman and president of Italian football club Juventus F.C, Andrea Agnelli, is seen before the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Monaco and Juventus at Louis II stadium in Monaco, Wednesday, April 22, 2015. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Ο εισαγγελέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας απάντησε στις δηλώσεις του Αντρέα Ανιέλι με το σκεπτικό της παραπομπής του προέδρου της Γιουβέντους στο πειθαρχικό όργανο, για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και απάτη με εισιτήρια.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) τοποθετήθηκε για την παραπομπή του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, στο πειθαρχικό όργανο, μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής των "μπιανκονέρι" με τις οποίες καταφέρθηκε εναντίον της ενέργειας αυτής.

Ο εισαγγελέας της FIGC εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί το σκεπτικό για το κατηγορητήριο εις βάρος του Ανιέλι, ο οποίος φέρεται να είχε ο ίδιος αλλά και στελέχη του συλλόγου συναντήσεις με οπαδούς και ultras με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και να τους προμήθευαν παρανόμως με εισιτήρια αγώνων.

"Την περίοδο από τη σεζόν 2011-2012 μέχρι τουλάχιστον όλο το 2015-2016, ο Ανιέλι, με την εκπεφρασμένη πρόθεση να διατηρήσει τη δημόσια τάξη σε τομείς του σταδίου που καταλαμβάνονται από ultras και να αποφύγει πρόστιμα και κυρώσεις, δεν απέτρεψε διευθυντές της Γιουβέντους, παίκτες και σχετιζομένους να έχουν διαρκείς και επί μακρώ σχέσεις με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες ultra, που περιλαμβάνουν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, επιτρέποντας την πώληση εισιτηρίων και εισιτηρίων διαρκείας σε τιμές ανώτερες από το αναγραφόμενο ποσό".

"Αυτά τα εισιτήρια μοιράστηκαν χωρίς την προσκόμιση ταυτοτήτων και ως εκ τούτου παραβιάστηκαν οι κανονισμοί δημόσιας ασφάλειας, ευνοώντας εις γνώσιν τους το φαινόμενο της μίσθωσης εισιτηρίων. Προσωπικά ο ίδιος συμμετείχε σε ορισμένες συναντήσεις με μέλη οργανωμένου εγκλήματος και ultras, επιτρέποντάς τους κατά τη διάρκεια του Γιουβέντους - Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2014 να φέρουν απαγορευμένα βεγγαλικά και πανό, όλα με στόχο να κατευνάσουν και να κερδίσουν την εύνοια των ultras".

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ