ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεκόπη και πάλι η δίκη Ψωμιάδη

Διεκόπη και πάλι η δίκη Ψωμιάδη
INTIME SPORTS

Σε φιάσκο κατέληξε ακόμη μια φορά η απόπειρα για διεξαγωγή της δίκης του Μάκη Ψωμιάδη, όσον αφορά στην κατηγορία για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, το διάστημα που ηγείτο της ομάδας.

Αυτή τη φορά το δικαστήριο επιχείρησε να "τρέξει" τη διαδικασία, παρά τις "δυσκολίες" που παρουσιάστηκαν εκ νέου, καθώς οι συνήγοροι του Μάκη Ψωμιάδη απείχαν σεβόμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Το δικαστήριο κάλεσε άλλους δικηγόρους να αντικαταστήσουν όσους απείχαν με τον Μάκη Ψωμιάδη να παρεμβαίνει και να τονίζει σε έντονο ύφος: "Σεβαστείτε επιτέλους την κατάστασή μας. Δεν είναι δυνατόν να φέρνετε για δικηγόρους μας κάποιους διαδρομιστές να μας πάνε φυλακή. Σεβαστείτε μας. Πρέπει να μας ρωτήσετε κι εμάς αν τους δεχόμαστε για δικηγόρους".

Στο σημείο εκείνο υπήρξε διακοπή της διαδικασίας. Με την επανέναρξη το δικαστήριο όρισε τέσσερις δικηγόρους, ωστόσο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν τους δέχονται.

Ο πρόεδρος απευθυνόμενους προς τους κατηγορούμενους τους είπε: "Κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς συνήγορο", με τον Μάκη Ψωμιάδη να απαντάει: "Καλύτερα έτσι. Να ξέρετε ότι μου στερείτε μια δίκαιη δίκη. Δεν είναι να μου φέρνετε για συνηγόρους κάποιους διαδρομιστές! Χωρίς τους δικηγόρους που έχω επιλέξει και ξέρουν την υπόθεση δεν θα είναι μια δίκαιη δίκη".

Εν τέλει μετά από πολύωρη νέα διακοπή το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για τις 23 Οκτωβρίου ημέρα που έχει οριστεί και η δίκη για τα στημένα παιχνίδια, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να λέει ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξει συνεννόηση.

Ο Μάκης Ψωμιάδης πήρε το λόγο και είπε: " Δεν σας έχω ζητήσει τίποτα μέχρι τώρα. Εδώ και δύο εβδομάδες είμαι κάθε μέρα στα δικαστήρια. Σας ζητώ μια χάρη. Σας παρακαλώ να δώσετε έναν μήνα αναβολή προκειμένου να μπορούν να μας υπερασπιστούν οι δικηγόροι μας. Αυτοί που έχουμε επιλέξει και που ξέρουν την υπόθεση. Σας παρακαλώ πολύ να σεβαστείτε το δικαίωμά μας να έχουμε τους δικηγόρους μας".

Όμως η απόφαση για συνέχιση της δίκης στις 23/10 ήταν οριστική. Όταν επισημάνθηκε ότι την ίδια μέρα, ο Μάκης Ψωμιάδης δικάζεται και για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως " θα υπάρξει συνεννόηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ