ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυλαία στο miniEURO 2012!

Αυλαία στο miniEURO 2012!

Έπεσε η αυλαία στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή του minifootball! To Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα minifootball miniEURO 2012 της Μολδαβίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (23/9) σε μία φιέστα βγαλμένη από παραμύθι.

Η Ρουμανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και σήκωσε στον ουρανό του Κισινάου το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα σε εκκωφαντικές επευφημίες από περισσότερους από 4.000 οπάδους. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και η αντίστροφη μέτρηση για την ανύψωση του τροπαίου δημιούργησε ρίγη και συγκίνηση στους χιλιάδες θεατές που πλημμύρισαν την Πλατεία της Όπερας της πρωτεύουσας της Μολδαβίας για να απολαύσουν την τελετή.

Οι 16 χώρες που συμμετείχαν έδωσαν τα πάντα για διάκριση αλλά το μεγαλύτερο μετάλλιο για όλους ήταν η συμμετοχή και η εμπειρία από μία τέτοια διοργάνωση. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Αντρέας Ντρένοβα, ένας από τους πιο διακριθέντες των διεθνών μας στο miniEURO 2012, « το να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο του minifootball αποτελεί από μόνο του μία πρόκληση....» και συνέχισε όσον αφορά την παρουσία της Εθνικής μας: « Σίγουρα κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά και μείναμε έξω από τη Φάση των Ομίλων. Μας στοίχισε η απώλεια βαθμών από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια αποδιοργανωθήκαμε. Μακάρι να είχαμε φτάσει εμείς στον μεγάλο Τελικό και να ζούσαμε αυτό το φανταστικό θέαμα σαν πρωταγωνιστές. Το μόνο που έχουμε να πούμε τώρα είναι πολλά συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτρια Ρουμανία».

Ο Θοδωρής Σπυροπάλης ο οποίος μάλιστα στον τελευταίο αγώνα με την Τουρκία πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον τραυματία Αλέξανδρο Μπέρμπερη, συμπλήρωσε: « Θεωρώ πως σαν μονάδες είχαμε μία ένα από τα καλύτερα σύνολα του τουρνουά, όμως εκεί που υστερήσαμε σημαντικά ήταν η ομοιογένεια. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο στάδιο της προετοιμασίας και εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε. Ήρθαμε εδώ με τόσα όνειρα και η γεύση που μας μένει είναι γλυκόπικρη. Χαρά για τη συμμετοχή και τα συναισθήματα που βιώαμε, στεναχώρια για αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει».

Τέλος ο Αλέξανδρος Μπέρμπερης σε ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας δήλωσε: «Το minifootball αποτελεί την κωρωνίδα των αθλημάτων στην Ελλάδα από πλευράς μαζικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει διαρκής υποστήριξη της Πολιτείας αλλά και χορηγών που τόσο για το Εθνικό Πρωτάθλημα (σσ N’JOY UNI-League) όσο και για την Εθνική Ομάδα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική». Σχετικά με το θέμα που έθιξε ο διεθνής μας αξίζει να σημειωθεί πως η κορυφαία εταιρία αθλητικών ειδών UMBRO ντύνει την Εθνική Ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με το Εθνικό Πρωτάθλημα της χώρας.

Τις μέρες που προηγήθηκαν, το Κισινάου πλημμύρισε χρώματα, σημαίες και φιλάθους. Όλη μέρα και όλη νύχτα αν κυκλοφορούσε κάποιος στο δρόμο ένοιωθε τον παλμό του minifootball να χτυπά σ’αυτήν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Οι αποστολές των ομάδων αλλά και οι φίλαθοι διασκέδαζαν και τραγουσούσαν μια αγκαλιά όλοι μαζί αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο αθλητισμός ενώνει τους πάντες. Πόσο μάλλον λοιπόν, όταν μιλάμε για minifootball, το άθλημα που ο οπαδός από τον πρωταγωνιστή δεν διαφέρει καθόλου. Το άθλημα που λατρεύεται από τόσα εκατομμύρια φιλάθους στην Ευρώπη και που παίζεται από τους ίδιους και όχι από κάποια αστέρια της τηλεόρασης. Αυτό είναι το minifootball!

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποια νίκη όμως τιμήθηκε από την Επιτροπή με το βραβείο του FAIR PLAY. Το φίλαθλο πνεύμα και η θετική ενέργεια που εξέπνεε αυτή η ομάδα ήταν κάτι ξεχωριστό και τη στιγμή της απονομής σείστηκε το γήπεδο από τα χειροκροτήματα όλων των οπαδών των 16 χωρών!

Ο πρόεδρος της EMF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball) κ. Razvan Burleanu δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε: « Αυτή είναι η αρχή. Η EMF βρίσκεται στα σπάργανά της και αν τώρα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό να είστε σίγουροι πως η συνέχεια θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μιλάμε για το πιο αγαπητό άθλημα του κόσμου που πλέον βρήκε το σπίτι του. Αλήθεια χρειάζεται να δώσουμε περαιτέρω υποσχέσεις; Ο δρόμος είναι ανοιχτός και εμείς απλά τον βαδίζουμε...»

To Ν’JOY UNI-League που είναι η επίσημη εθνική διοργάνωση της χώρας μας ξεκινάει τον ερχόμενο μήνα για τη φετινή σεζόν και έτσι η προσμονή μας για την εκπροσώπησή μας στο επόμενο miniEURO είναι από τώρα τεράστια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ