ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποβολή της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ από το Champions League

ΑΟ Τρίκαλα 2011 - ΠΑΟΚ για την 1η Αγωνιστική της Α' Εθνικής Ποδοσφαιρου Γυναικών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΑΟ Τρίκαλα 2011 - ΠΑΟΚ για την 1η Αγωνιστική της Α' Εθνικής Ποδοσφαιρου Γυναικών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ δεν θα αγωνιστεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου λόγω αντικανονικής συμμετοχής μιας αθλήτριας στα περυσινά προκριματικά του θεσμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ η πρωταθλήτρια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Champions League. Και αυτό διότι της επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού, εξαιτίας της αντικανονικής συμμετοχής μιας αθλήτριας σε αγώνα των περυσινών προκριματικών της διοργάνωσης.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιβόητη υπόθεση του Λιάσσου Λουκά, το καλοκαίρι του 2004. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε χρησιμοποιήσει τον Κύπριο ως αλλαγή στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατοχυρωθεί τελικά στους Ισραηλινούς με 3-0.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε χάσει και στο γήπεδο από την Μακάμπι με 2-1 γνώρισε τον αποκλεισμό και έκανε χρόνια να ξεπεράσει το σοκ από το «φιάσκο Λουκά».

Και ερχόμαστε στο σήμερα…. " Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ενημερώνει ότι, την ευρωπαϊκή συμμετοχή που εξασφάλισε μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου την απώλεσε λόγω τιμωρίας εξαιτίας αντικανονικής συμμετοχής αθλήτριάς του στους προκριματικούς αγώνες της σεζόν 2017-2018 και μάλιστα σε αγώνα στον οποίο η ομάδα μας νίκησε με 8-0.

Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ σε αυτό το ατυχές συμβάν ήταν η κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος Ελλάδος στην ιστορία του τμήματος και ο σχεδιασμός για την κατάκτηση και του 14ου πρωταθλήματος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι ευθύνες, όπου υπήρχαν, έχουν αποδοθεί, με σεβασμό στην ιστορία και την προσφορά του καθενός. Κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από τα λάθη μας βελτιωνόμαστε!

Αυτονόητος στόχος η εκ νέου κατάκτηση του πρωταθλήματος και η επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια".

Ο αγώνας στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ είναι το 8-0 επί της Μπέτεμπουργκ από το Λουξεμβούργο.

Σε αυτόν ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί με τις: Παπακωνσταντίνου, Γιάννου, Κακαμπούκι, Πατέρνα, Βαρδάλη, Χατζηγιαννίδου, Μάρκου, Ντιμιτρίεβιτς, Παντελιάδου και Μπράμε. Ως αλλαγή είχαν περάσει στον αγώνα η Σαχινίδου, μαζί με τις Στράντζαλη και Σακελλάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ