ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα αστέρια του MLS

Τα αστέρια του MLS

Το Major League Soccer ξεκινά απόψε και αναμένεται να είναι ένα πρωτάθλημα γεμάτο θέαμα και εξαιρετικούς αγώνες καθώς μεγάλοι στέρες αγωνίζονται πλέον σε ομάδες του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Το MLS θα κάνει την πρώτη του σέντρα για τη σεζόν 2016-17 την Κυριακή (6/3) και πλέον όλο και περισσότεροι αστέρες παίρνουν την απόφαση να μετακινηθούν σε ομάδα της Αμερικής.

Ορισμένοι πήραν μεταγραφή σε ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος προκειμένου να το προωθήσουν, ενώ κάποιοι πήγαν για να αναγεννήσουν την καριέρα τους. Κάποιοι που αγωνίζονται στο MLS είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό λόγω του περάσματός τους από ομάδες της Super League.

1. Ντιντιέ Ντρογκμά (Μontreal Impact)

Κλείνοντας το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής του που ονομάζεται Τσέλσι το 2015, πήρε την απόφαση να πάει στο MLS και συγκεκριμένα σε μια εκ των τριών ομάδων από τον Καναδά στο πρωτάθλημα, στη Μόντρεαλ Ίμπακτ. Σε 11 συμμετοχές μετρούσε ισάριθμα γκολ, ενώ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σημείωσε χατ-τρικ, σκοράροντας ένα με το δεξί, ένα με το αριστερό και ένα με το κεφάλι.

2. Νταβίντ Βίγια (New York City)

Ήταν Ιούνιος του 2014 όταν αποφάσισε να φύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης και να πάει στη New York City. H νεοσύστατη ομάδα θα αγωνιζόταν στο MLS από τη σεζόν 2015-16, ενώ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχε δοθεί δανεικός στη Melbourne City. Ο Βίγια έγινε ο πρώτος αρχηγός στην ιστορία της New York, ενώ σκόραρε και το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας στο φιλικό με τη σκωτσέζικη St. Mirren. O Ισπανός επιθετικός κατέγραψε 30 συμμετοχές σκοράροντας 18 γκολ.

3. Φρανκ Λάμπαρντ (Νew York City)

Ο Άγγλος μέσος υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στις 10 Ιανουαρίου 2015 αλλά εξαιτίας ενός τραυματισμού το ντεμπούτο του έγινε τον Αύγουστο. Στο βιογραφικό του στην Αμερική έχει και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του MLS όταν σκόραρε στο 48ο δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση με τη DC United. Σε δέκα συμμετοχές είχε καταφέρει να σκοράρει και τρεις φορές.

4. Αντρέα Πίρλο (New York City)

Ο Ιταλός υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015 στην ομάδα της Νέας Υόρκης και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος καθώς έπαιρνε 8.000.000 δολάρια τον χρόνο. Έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στην, εντός έδρας, αναμέτρηση με το Orlando και είχε την ασίστ στο δεύτερο και στο τέταρτο γκολ στη νίκη της ομάδας του με 5-3. Κατέγραψε συνολικά 13 συμμετοχές στην πρώτη χρονιά του Ιταλό στο MLS.

5. Κακά (Orlando City)

Τον Ιούνιο του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Ορλάντο αλλά έπρεπε να περιμένει περιπου ένα χρόνο μέχρι να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα καθώς δεν συμμετείχε στο MLS ακόμα. Δόθηκε δανεικός στη Σάο Πάουλο και πρόλαβε να παίξει 19 φορές σκοράροντας δυο γκολ. Επέστρεψε στο Orlando και μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 28 φορές ενώ έχει σκοράρει και 9 τέρματα.

6. Αντόνιο Νοτσερίνο (Orlando City)

Ο Ιταλός μέσος απασχόλησε τον Παναθηναϊκό αλλά στις προτεραιότητες του ίδιου ήταν η παραμονή στη Μίλαν ή να πάει σε ομάδα της Αμερικής όπως και έγινε. Στις 14 Φεβρουαρίου 2016, η Μίλαν ανακοίνωσε πως ο Νοτσερίνο θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Orlando, μετά τη λύση του συμβολαίου του κοινή συναινέσει. Στο Orlando ο Νοτσερίνο θα συναντήσει και τον πρώην συμπαίκτη του στη Μίλαν, τον Κακά. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν στην Αμερική οπότε δεν έχει καταγράψει κάποια συμμετοχή.

7. Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Toronto)

Όταν ανακοινώθηκε το 2015 πως ο Τζοβίνκο θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους με προορισμό την Αμερική και το Toronto, εξέπληξε πολύ κόσμο λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Το συμβόλαιό του ήταν διάρκειας 5 ετών και θα αμειβόταν με 7.000.000 δολάρια τον χρόνο κάνοντάς τον τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο MLS. Όπως είχαν συμφωνήσει Γιουβέντους-Toronto, ο Τζοβίνκο θα έφευγε από τη "γηραιά κυρία" όταν θα τελείωνε το ιταλικό πρωτάθλημα αλλά τελικά αποχώρησε πέντε μήνες νωρίτερα. Στις 7 Μαρτίου ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Καναδά. Συνολικά έχει 33 εμφανίσεις με 22 γκολ.

8. Άσλεϊ Κόουλ (LA Galaxy)

Η απόδοσή του στη Ρόμα δεν ήταν η επιθυμητή αναγκάζοντας την ομάδα της "αιώνιας πόλης" να λύσει το συμβόλαιο του, πολύπειρου, Άγγλου αμυντικού, έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί η διάρκειά του. Με το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων να μην τον "συγκινεί", αποφάσισε να πάει στο MLS και συγκεκριμένα στους LA Galaxy, όπως ανακοίνωσε η ομάδα στις 27 Ιανουαρίου 2016.

9. Στίβεν Τζέραρντ (LA Galaxy)

Έφυγε μια χρονιά μετά το γλίστρημα που ουσιαστικά στέρησε το πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ. Στις 7 Ιανουαρίου 2015 οι LA Galaxy ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τζέραρντ, με τον παίκτη να ενσωματώνεται στην ομάδα τον Ιούλιο, μετά το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ. Σε 14 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες κατάφερε να σκοράρει δυο φορές.

10. Νάιτζελ ντε Γιονγκ (LA Galaxy)

Όταν στις 26 Ιουνίου 2015 ο Ντε Γιονγκ υπέγραφε επέκταση συμβολαίου με τη Μίλαν, τίποτα δεν έδειχνε πως έξι μήνες μετά η διοίκηση των "ροσονέρι" θα έλυνε το συμβόλαιό του. Στις 31 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πως ο Ντε Γιονγκ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη LA Galaxy.

Ο καλύτερος Αμερικανός, Κλιντ Ντέμπσεϊ

Ξεκίνησε την καριέρα του στη New England Revolution και στη συνέχεια έκανε άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία. Αγωνίστηκε διαδοχικά σε Φούλαμ (2007-12) και Τότεναμ (2012-13). Το 2013 πήρε μεταγραφή στους Seattle Sounders ενώ δόθηκε δανεικός στη Φούλαμ το 2014. Από τον Μάρτιο του 2014 αγωνίζεται στην ομάδα του MLS και έχει συνολικά 55 συμμετοχές και 26 γκολ. Στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 119 εμφανίσεις σκοράροντας 48 γκολ.

Οι "Έλληνες" του MLS

Στο πρωτάθλημα Αμερικής αγωνίζονται και δυο παίκτες που πέρασαν και από τη Super League. O Aντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 2006 μέχρι το 2011, φοράει πλέον τη φανέλα των Seattle Sounders από το 2015, όταν και έφυγε από τη Λεβάντε.

Τα αστέρια του MLS

Ο Νέλσον Βαλντές, πέρασε από τον Ολυμπιακό το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 ως δανεικός από την Αλ-Τζαζίρα. Μετά τον Ολυμπιακό, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον αγόρασε και έμεινε εκεί μέχρι το 2015. Μετά τους "αετούς" πήγε στους Seattle Sounders όπου και είναι ακόμα, έχοντας 7 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τα αστέρια του MLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ