ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκσπούρνινγκ στη σκιά ενός θρύλου

Ο Γκσπούρνινγκ στη σκιά ενός θρύλου
Κέισι Κέλερ

Ο Μίχαλ Γκσπούρνινγκ θα κληθεί να αντικαταστήσει τον θρύλο του αμερικανικού ποδοσφαίρου Κέισι Κέλερ κάτω από τα δοκάρια των Σιάτλ Σάουντερς (video).

Μετά από ένα σίριαλ που κράτησε για περισσότερους από έξι μήνες, ο Αυστριακός τερματοφύλακας της Ξάνθης, Μίχαλ Γκσπούρνινγκ, είναι και επίσημα παρελθόν από την Ακριτική ομάδα.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο προορισμός που επέλεξε ο 30αχρονος κίπερ προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς, αφού το πρωτάθλημα των ΗΠΑ δεν θεωρείται αρκετά ανταγωνιστικό.

Ψάχνοντας όμως την ιστορία λίγο πιο βαθιά μπορεί να ανακαλύψει πράγματα και δεδομένα που δεν είχαμε σκεφτεί με την τετράγωνη λογική μας.

Ο Μίχαλ Γκσπούρνινγκ λοιπόν θα κληθεί να αντικαταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που ακούει στο όνομα Κέισι Κέλερ.

Κέισι Κέλερ ο θρύλος

Έτσι χαρακτηρίζουν τον 42αχρονο πρώην τερματοφύλακα οι συμπατριώτες του, ο οποίος κρέμασε τα γάντια του τον Οκτώβριο που μας πέρασε στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Όπως ήταν λογικό ο κόσμος τίμησε τον 42αχρονο τερματοφύλακα με πάνω από 62.000 ανθρώπων να τον χειροκροτούν στο τέλος σκορπίζοντας ρίγος συγκίνησης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κέλερ είχε οδηγήσει τους Σιάτλ στην κατάκτηση του τρίτου Lamar Hunt U.S. Open Cup (του παλαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στην Αμερική) στα δυο χρόνια που βρέθηκε στην ομάδα.

Ο Γκσπούρνινγκ στη σκιά ενός θρύλου
Κέισι Κέλερ

Ποιος είναι όμως ο Κέισι Κέλερ;

Ο Κέλερ λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα του με... μαλλιά (όπως και πολλοί άλλοι) και την τελείωσε καραφλός! Αν και Αμερικανός αγωνίστηκε μόλις για τρία χρόνια στις ΗΠΑ και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όπου πήρε μέρος, η Μίλγουολ τον απέκτησε.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η σπουδαία του καριέρα στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ. Στο Νησί αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικές ομάδες (Μίλγουολ, Λέστερ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον, Φούλαμ), ενώ πέρασε και από την Γερμανία (Γκλάντμπαχ) όπως και την Ισπανία (Ράγιο Βαγιεκάνο).

Συνολικά στην καριέρα του έπαιξε σε 610 παιχνίδια, ενώ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ αγωνίστηκε σε 102 αγώνες από το 1990 μέχρι και το 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ