ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκος δημοσιογράφος: "Γι' αυτό διάλεξαν το γήπεδο της Μπεσίκτας και το ματς"

Τούρκος δημοσιογράφος: "Γι' αυτό διάλεξαν το γήπεδο της Μπεσίκτας και το ματς"

Ο δημοσιογράφος του Radyospor, Οζγκιούρ Σαντσάρ, υποστήριξε στο Sport24.gr ότι δεν επελέγη τυχαία από τους τρομοκράτες το γήπεδο της Μπεσίκτας και το ματς με την Μπούρσασπορ.

Το Sport24.gr μίλησε με τον δημοσιογράφο του Radyospor, Οζγκιούρ Σαντσάρ, αναζητώντας να μάθει τα πιθανά κίνητρα της τρομοκρατικής επίθεσης στη γειτονική χώρα με τον απολογισμό να κάνει λόγο για 29 νεκρούς και 166 τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Γιατί οι τρομοκράτες επέλεξαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα; Γιατί αυτόν της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ; Ποια η γεωγραφική σημασία τη θέσης του γηπέδου των "αετών", "Vodafone Arena"; Γιατί δεν χτύπησαν την ώρα του ματς και το έκαναν λίγη ώρα μετά τη λήξη; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί στόχοι; Δείτε τι λέει στο Sport24.gr o δημοσιογράφος του Radyospor, Οζγκιούρ Σαντσάρ:

"Χτύπησαν εκεί, γιατί το γήπεδο της Μπεσίκτας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Όποιος έχει έρθει στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί να αντιληφθεί την κεντρική τοποθεσία της περιοχής. Ο στόχος ήταν αστυνομικοί και δημοσιογράφοι. Γνώριζαν ότι για το συγκεκριμένο ματς θα υπήρχε μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και θα επιστρατεύονταν πολλοί αστυνομικοί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών υποστηρίζουν ότι γι' αυτό δεν χτύπησαν την ώρα του ματς, είχαν δηλαδή συγκεκριμένους στόχους και σχέδιο. Δεν ήταν ένα "τυφλό" χτύπημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση ήταν τρομοκρατική. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές στην Τουρκία και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά κάθε φορά είναι και χειρότερα".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ