ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε

Σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε

Στη σύλληψη δύο ανδρών με την κατηγορία πως οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε, προχώρησε η τουρκική αστυνομία. Κάντλετς: "Ήθελαν να μας σκοτώσουν".

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο πούλμαν που μετάφερε την αποστολή της Φενέρμπαχτσε (ύστερα από την επίσκεψή της στην Τραπεζούντα και το 5-1 επί της τοπικής Ρίζερσπορ) η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και οι πρώτες συλλήψεις είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνήτης της Τραπεζούντας, Αμπντίλ Σελίλ Οζ, ένας 37χρονος και ένας 27χρονος είναι υπό κράτηση από την Τρίτη και κατηγορούνται πως είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο πούλμαν η οποία στοίχισε στον τραυματισμό (ευτυχώς όχι σοβαρό) του οδηγού του πούλμαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ένας από τους δυο φέρεται να ακολουθούσε το πούλμαν και να ειδοποίησε τον συνεργό του μέσω κινητού, με τον έτερο δράστη να έχει πάρει θέση και να πυροβολεί με τουφέκι βλέποντας το πούλμαν να βρίσκεται σε ακτίνα βολής του.

Σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε

Εξαιτίας του άσχημου αυτού περιστατικού πάρθηκε η απόφαση να μη διεξαχθούν αγώνες στην Τουρκία το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστούν και οι δηλώσεις που έκανε στην γερμανική "Bild" ο Τσέχος αμυντικός της Φενέρμπαχτσε, Μίχαλ Κάντλετς, για την αποτρόπαια επίθεση:

"Έστελνα εκείνη την ώρα ένα μήνυμα, όλα ήταν ήρεμα. Μας προστάτευε η αστυνομία, δεν είχαμε φόβο. Και τότε εντελώς ξαφνικά έγινε ένας δυνατός θόρυβος. Πίστευα πως ίσως έσκασε κάποιο λάστιχο και όμως μας πυροβολούσαν.

Ήθελαν να μας σκοτώσουν. Η επίθεση ήταν προγραμματισμένη, είναι προφανές. Κάποιος ήξερε ότι θα περνούσαμε από εκείνη τη γέφυρα. Είναι θαύμα που δεν είχαμε τραγωδία".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ