ΤΟΥΡΚΙΑ

"Πελάτισσα" του Γκέκα η Φενέρμπαχτσε

"Πελάτισσα" του Γκέκα η Φενέρμπαχτσε

Ύμνοι για τον Φάνη Γκέκα από τους Τούρκους. Δεύτερος σκόρερ την τελευταία τετραετία στο τουρκικό πρωτάθλημα, πέμπτο γκολ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Ντενιζλί: "Από τους καλύτερους φορ που έχω δει στην Τουρκία".

Αστάματητος δείχνει ο Φάνης Γκέκας φτάνοντας τα έξι γκολ με την φανέλα της Ακίσαρ σε τέσσερις μόλις συμμετοχές. Ο Λαρισαίος φορ στα τελευταία τρία ματς πέτυχε από δύο τέρματα κόντρα σε Σίβασπορ, Ερσίγεσπορ και Φενέρμπαχτσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δεύτερος σκόρερ της τουρκικής Superlig, Σαχάν (Μπεσίκτας) έχει μόλις τρία τέρματα. Ο Γκέκας από τον Ιανουάριο του 2012 όταν αγωνίστηκε στη Σαμσουνσπόρ για πρώτη φορά μέχρι σήμερα μετράει 39 γκολ!

Μόνο ο Μπουράκ Γιλμάζ σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει περισσότερα (56). Πίσω από τον Γκέκα βρίσκονται οι Σο (37), Γουεμπό (34) και Στάνκου (30).

Κόντρα στην Φενέρμπαχτσε σκόραρε για πέμπτη φορά, απέναντι στην Μπεσίκτας το έχει πράξει τρεις φορές σε ισάριθμα ματς. βρήκε δίχτυα μία φορά με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ. Μοναδική εκκρεμότητα η Γαλατασαράι προκειμένου να πετύχει το απόλυτο στους "Big 4" του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας, Μουσταφά Ντενιζλί υποκλίθηκε στον Έλληνα στράικερ. "Ο Γκέκας διδάσκει το πως πρέπει να σκοράρει ένας επιθετικός. Είναι ένας από τους κορυφαίους στράικερ που έχω δει στην Τουρκία".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ