ΤΟΥΡΚΙΑ

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

Ο ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού της Γαλατασαράι (Galatasaray TV), Σερντάρ Καμάτς κάνει για λογαριασμό του Sport24.gr ένα flash back στην καριέρα του Πίνο στους πρωταθλητές Τουρκίας διατηρώντας επιφυλάξεις για την αξία του Κολομβιανού εξτρέμ. Μάλιστα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ίσως να μην αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό (vid)!

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Πίνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Βέροια ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Ο Κολομβιανός άσος σχεδόν μόνος του άλλαξε την εικόνα των "ερυθρόλευκων" φρεσκάροντας με την παρουσία του την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Κινητικός, με καλό σουτ και ασίστ και με τα δύο πόδια αναμφίβολα έκανε την διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο όπου αντικατέστησε τον Γκρέκο.

Η καριέρα του Πίνο ωστόσο στη Γαλατασαράι μόνο αξιοσημείωτη δεν ήταν. Για τους οπαδούς των "λιονταριών" παραμένει αδιάφορος, την στιγμή που ο "Ιμπαρατόρ" (σ.σ.:αυτοκράτορας) Φατίχ Τερίμ δεν τον υπολόγιζε στα πλάνα του.

Ο δημοσιογράφος του Galatasaray TV, Σερντάρ Καμάτς αναλύει στο Sport24.gr την παρουσία του 25χρονου εξτρέμ στην "Τσιμ Μπομ" εξηγώντας γιατί δεν κατάφερε να εγκλιματισθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Ο Τούρκος ρεπόρτερ έχοντας παρακολουθήσει διά ζώσης τον Πίνο καταλήγει με βάση τα πεπραγμένα του στην Κωνσταντινούπολη πως ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να αποτελεί πολυτέλεια στην καριέρα του.

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

"Στο ξεκίνημα της σεζόν 2010/2011, ο Καντέρ Κεϊτά ένας από τους πιο θεαματικούς wingers (ακραίος μέσος) που πέρασαν ποτέ από την Γαλατασαράι απομακρύνθηκε από τον σύλλογο λόγο πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Η αναγκαιότητα για ένα νέο winger ήταν προφανής. Η επιλογή της Γαλατασαράι ήταν ο Χουάν Πάμπλο Πίνο από την Μονακό.

Το βιογραφικό ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Επρόκειτο για ένα Κολομβιανό 23 ετών με προσωνύμιο "El Mago" (Μάγος).

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

Υπήρχε όμως ένα μικρό ερωτηματικό επειδή μπορεί να αγωνιζόταν σε έναν αρκετά δημοφιλές σύλλογο όπως είναι στην Μονακό, όμως στην Τουρκία δεν τον γνώριζαν.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Πίνο στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε αρχικά ο Σερντάρ Καμάτς για να αναφερθεί στη συνέχεια στις επιδόσεις του νέου αστεριού του Ολυμπιακού .

"Παιχνίδι με παιχνίδι, δεν υπήρξε κάποια βελτίωση. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Πίνο όπως φαινόταν δεν ήταν ποδοσφαιριστής για μεγάλη ομάδα.

Η ποδοσφαιρική του συμπεριφορά δεν ήταν τέτοια όπου θα μπορούσε να διασπάσει με το παιχνίδι του κλειστές άμυνες".

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλατασαράι την εποχή που ο Κολομβιανός ανήκε στο ρόστερ της πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της τερματίζοντας στην 8η θέση!

"Ήταν γρήγορος και δυνατός όμως τέτοια γνωρίσματα ποτέ δεν ήταν αρκετά στη Γαλατασαράι.

Επίσης δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση αναφορικά με τις τελικές επιλογές του σε πάσες και σουτ.

Ως εκ τούτου παρότι πάλευε σε κάθε ματς, ο Πίνο ήταν μία από τις μεταγραφές που έχουμε ξεχάσει ίσως στη χειρότερη σεζόν της Γαλατασαράι (σ.σ.: τερμάτισε στην 8 θέση)".

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

Ο Πίνο το περασμένο καλοκαίρι παραχωρήθηκε στην Μερσίν, όμως έλυσε πρόωρα τη συνεργασία του με την ομάδα της Μερσίνης μετά την προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβενία.

"Οι ικανότητες του στην κόντρα επίθεση, ήταν τέτοιες ώστε να πιστέψει ο κόσμος πως θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός στην Μερσίν Ιντμάν Γιούρντου, μία μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος. Παραδόξως η καριέρα του εκεί διήρκεσε λίγες μέρες.

Σκεπτόμενος πως την περυσινή χρονιά δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου αυτό το άλμα στην καριέρα του φαντάζει δύσκολο".

«Δεν ήταν για μεγάλη ομάδα ο Πίνο»

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού της Γαλατασαράι θεωρεί πως ο Πίνο δύσκολα θα καταφέρει να πραγματοποιήσει αξιόλογη καριέρα στον Ολυμπιακό.

"Καταλήγοντας, θεωρώ πως θα συνιστά ένα θαύμα εάν ξεπεράσει τον Καζίμ Ρίτσαρντς σε απόδοση, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε σε Γαλατασαράι και Ολυμπιακό.

Μπορεί να ακουστώ πεσιμιστής, αλλά ο Ολυμπιακός ίσως να είναι ένας προορισμός όπου δεν τον αξίζει ο Πίνο".

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του Πίνο με τη φανέλα της Γαλατασαράι

Δείτε τον Πίνο να γιορτάζει τα γενέθλια του στα αποδυτηρία της Γαλατασαράι και να ασπάζεται τον Γκοόργκε Χάτζι

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ