ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαλβέρδε: "Να πιστέψουμε πολύ στο θαύμα για να γίνει"

Βαλβέρδε: "Να πιστέψουμε πολύ στο θαύμα για να γίνει"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι έτοιμος για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του στον τελικό του Copa Del Rey απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Τι λέει για το ματς του Καμπ Νόου, τον Μέσι, τον Ολυμπιακό αλλά και τα σενάρια για τον πάγκο της Ρεάλ.

Έχει επίγνωση του βαθμού δυσκολίας και πίστη στην ομάδα του, διατηρώντας παράλληλα και το χιούμορ του. Ο γνωστός δηλαδή Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικό του Copa Del Rey απόψε στο Καμπ Νόου κόντρα στην Μπαρτσελόνα (22:30).

"Να πιστέψουμε πολύ στο θαύμα για να γίνει", υπογράμμισε ο προπονητής της Αθλέτικ. "Δεν ξέρω πόσα λάθη μπορούμε να αντέξουμε αλλά πρέπει να είναι λίγα. Να ελαχιστοποιήσουμε τα δικά μας και να μεγιστοποιήσουμε τα δικά τους, για να έχουμε τις πιθανότητες μας".

Ο Βαλβέρδε θέλει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του και μέσα στο Καμπ Νόου το δικό τους παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου- όπως ο ίδιος χαρακτήρισε την Μπάρτσα. "Κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ. Εμείς προσπαθούμε να πιέζουμε ψηλά, έτσι μας βολεύει να παίζουμε. Δεν πρέπει να δοκιμάσουμε πράγματα που δεν έχουμε κάνει ως τώρα".

Ρωτήθηκε, από Αργεντινό δημοσιογράφο, και για το πώς σταματιέται ο Μέσι. Ο τεχνικός της Αθλέτικ χαμογέλασε: "Είσαι από την Αργεντινή; Αν δεν ξέρεις εσύ, ποιος ξέρει; Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Μέσι, θα το προσπαθήσουμε".

Στη συνέντευξη Τύπου υπήρξε και ερώτηση με άρωμα... Ελλάδας από Βάσκο δημοσιογράφο: "Έχετε κατακτήσει κύπελλα και πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Είναι συγκρίσιμα;". Ο Βαλδέρδε ήταν κατηγορηματικός: "Όχι, δεν υπάρχει σύγκριση ενός τίτλος για την Αθλέτικ σε σχέση με μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, η οποία είναι συνηθισμένη να κατακτά τίτλους. Όσοι ζείτε στο Μπιλμπάο ξέρετε τι σημαίνει ένας τίτλος για την Αθλέτικ ".

Τέλος, ρωτήθηκε και για τα σενάρια περί προτάσεων από την Μπαρτσελόνα (πέρσι) και τη Ρεάλ (φέτος): "Η μόνη πρόταση που έχω, είναι αυτή από την Αθλέτικ, όλα τα άλλα είναι εικασίες".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ